• úterý 12. března 2024
  • Jan Šimek | FOTO: Luboš Vácha, bkhb.cz

Dáme do toho srdce, slibuje Šindelář. Věří v podporu fanoušků

Vrchol sezony je tady a opavští hokejisté jdou akce. Již v úterý od 18 hodin odšpuntují úvodním duelem v Krnově osmifinálovou sérii s Havlíčkovým Brodem. Jak je na tom mužstvo před startem play-off? „Nemůžeme se dočkat,” usmívá se kapitán Slezanu Jiří Šindelář.

„Play-off je jiné v tom, že vám každá prohra může zlomit vaz. Je to hop, nebo trop. V základní části můžete něco pokazit, ale v play-off se chyby neodpouští. Musíte jet na sto procent. Je potřeba být na vše soustředěný,” říká Šindelář před startem vyřazovacích bojů. „Pro všechny je tohle vrchol sezony, třešnička na dortu. Moc se na to těšíme. Tím, že nám loni play-off uteklo, se teď fakt nemůžeme dočkat,” doplňuje.

Opavě v cestě stojí Havlíčkův Brod. „Když budu mluvit za sebe, jsou na tom dobře bruslařsky i co se týče defenzivy. Je to velmi nepříjemný soupeř, a to i z pohledu cestování, protože do Havlíčkova Brodu je to hrozná dálka. V Kotlině se nehraje dobře hned z vícero faktorů, ale když se na ně připravíme, bude to dobré,” věří klíčový bek Slezanu.

„Hlavně do do toho musíme jít na sto procent. I když to nebude jednoduché, pro postup musíme udělat maximum. Navíc máme výhodu domácího prostředí,” pokračuje Šindelář.

Slezané se na play-off naladili vítězně, když po sérii tří porážek otočili duel se Žďárem nad Sázavou. „Ty předchozí zápasy se nám nepovedly. Začátek proti Žďáru byl z naší strany dobrý. Možná jsme si mysleli, že se hosté vzdají, ale opak byl pravdou, takže jsme si v kabině něco museli říct. Nahecovali jsme se a do třetí třetiny jsme šli s tím, abychom výsledek otočili a ukázali jsme sílu mužstva. Povedlo se nám a myslím, že na play-off jsme dobře připraveni,” věří opavský kapitán.

Velkým pozitivem je, že do branky Slezanu se v závěru základní části vrátila gólmanská jednička Marek Slíž. „To je pro nás obrovské plus, protože celou sezonu odchytal famózně. Byl to takový náš hlavní stěžeň. Pro celý tým je důležité, když se může opřít o svého brankáře, který dokáže chytit něco navíc,” přiznává pětatřicetiletý zadák.

Opavští hokejisté věří, že i do krnovského azylu je dorazí podpořit spousta fanoušků. „Uvidíme, zda vedle našich opavských zlákáme třeba i krnovské fanoušky. Rád bych všechny pozval, ať dorazí na stadion. Mají se na co těšit. Dáme do toho srdce a zkusíme to urvat pro Opavu, abychom třeba zopakovali něco podobného co před dvěma roky,” dodává Jiří Šindelář.

Program osmifinálové série

úterý 12. března: HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod (18.00)
čtvrtek 14. března: BK Havlíčkův Brod – HC Slezan Opava (18.00)
sobota 16. března: HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod (17.00)
pondělí 18. března: BK Havlíčkův Brod – HC Slezan Opava (18.00)
středa 20. března: HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod (18.00).

Slezan hraje své domácí zápasy na ledě krnovské Krystal arény. Osmifinálová série se hraje na tři vítězná utkání.

Informace o vstupném

plné vstupné – 100,- Kč
poloviční vstupné (ženy, ZTP, důchodci a děti 12-18 let) – 50,- Kč