• čtvrtek 17. srpna 2017
  • Redakce

Slezan doma přivítá polský Janów

Po výhře ve Valašském Meziříčí čeká Opavu v rámci přípravy první domácí utkání. V tom Slezan ve čtvrtek od 18 hodin přivítá klub MUKS Naprzód Janów Katowice, který v minulé sezóně ovládl druhou nejvyšší polskou soutěž a postoupil tak mezi domácí elitu.

Janów nebude v nejvyšší polské soutěži žádným nováčkem, zná ji jako své boty. Výjimkou byla v novodobé historii tři období. V letech 2002 až 2006 odehrál celek tři sezóny ve druhé lize, přičemž po té první si dal vinou finančních problémů rok pauzu. Na konci zmíněného časového úseku postoupil zpět do PHL.

Druhý sestup přišel v roce 2011, mezi polskou hokejovou smetánku se celek z Katowic vrátil v roce 2014. Pobyl mezi ní dvě sezóny, aby opět vinou finančních patálií musel jít o ligu níže. V té ale v posledním ročníku dominoval, když ji vyhrál a může se tak opět těšit na účast v PHL.

Janów má za sebou zatím dvě přípravná utkání. V tom posledním prohrál 2:3 po samostatných nájezdech s Orlikem Opole.

Nejen na zajímavého soupeře, ale i řadu nových tváří se tak mohou těšit opavští hokejoví příznivci. V této sestavě se Slezan představil na ledě Valašského Meziříčí, kde vyhrál 4:3.

Sestava v posledním utkání:


Šafránek – Šindelář, Slavík, Kiss, Štindl, Galvas – Kažimír, Vaněk, Seidler, Herman, Maxner, Hartmann, Vítek, Horváth, Hladoník, Fědor, Černý, Svoboda, Sedlář

Zápas startuje ve čtvrtečních 18 hodin.