• středa 06. září 2017
  • Redakce

Hagemann Cup kořistí domácího Slezanu

O posledním prázdninovém víkendu se ve dnech 2. a 3. září konal závěrečný turnaj ze série letních turnajů pořádaných opavským klubem. Turnaj s názvem HAGEMANN CUP 2017 byl pro ročník 2008. Domácí Slezan hostil družstva z Košic, Šumperka, Karviné a Olomouce.

Slavnostního zahajovacího vhazování se ujal zástupce sponzorské firmy Hagemann pan Groman a manažer HK Opava pan Tobolka.

Turnaj měl velmi vysokou úroveň a vítězem se stalo hostitelské družstvo HC Slezan Opava. Boj o první místo vybojoval domácí tým až po samostatných nájezdech nad skvělými Hanáky z HC Olomouc.

Celkové pořadí:


1. HC Slezan Opava
2. HC Olomouc
3. HC Košice
4. HC Býci Karviná
5. HK Mladí draci Šumperk

Nejlepším hráče turnaje byl vyhlášen domácí Matěj Weiss, nejlepším brankářem karvinský Růžička.

"Jsem velmi spokojený s výsledkem, předvedenou hrou a bojovností svých hráčů. Jde vidět, že tvrdá práce na trénincích, nacvičování taktických prvků a rozvoj hokejových dovedností přináší své ovoce," pochvaloval si trenér vítězů Marek Harazim.

Slavnostního vyhlašování výsledků se účastnil hráč NHL a opavský odchovanec Radek Faksa. Součástí turnaje byla opět finanční sbírka pro leukemií nemocného osmiletého hráče z Děčína Honzíka Jakeše. Radek Faksa zasílá jako podporu tomuto mladému hokejistovi vlastnoručně podepsaný dres svého týmu Dallas Stars. Finanční sbírkou se vybrala částka téměř 8000,- Kč, kterou zasíláme na účet maminky nemocného chlapce.

"Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, komu není lhostejný osud tohoto mladého hokejisty a svým finančním darem přispěli k lepšímu finančnímu zvládání již tak těžké situace," děkuje organizátor turnaje Jiří Fajkus.

"Chtěl bych poděkovat i sponzorům (Hagemann, Kofola, Labužník Fast-food) za poskytnutou finanční či materiální podporu, rodičům za zapojení do příprav turnaje a všem, kdo se na zdárném průběhu tohoto turnaje podíleli," pokračoval Fajkus.


Opavští hokejisté společně s hráči slovenských Košic


Vyhlášení vítězů


Horní řada zleva: Pančura M., Vizauer A., Černý D., Římský J. - trenér, Juroš P., Benš A., Faksa R. - NHL Dallas, Weiss M., Suchánek L., Glos V., Harazim M. - hl.trenér
Spodní řada zleva: Jurošová B., Skřeček S., Dudek M., Polášek O., Kremer M., Suchánek J., Harasim M., Římský S., Suchánek V., Pšenák M