• pátek 15. září 2017
  • Redakce

Opavští hostí Kopřivnici. Urve Slezan první vítězství?

Opavští hokejisté se podruhé v novém druholigovém ročníku představí na domácím ledě. Po porážkách s Valašským Meziříčím a na stadionu Nového Jičína potřebují Slezané zabrat. Povede se Opavě poprvé v sezoně vyhrát? Proti bude Kopřivnice. Duel startuje v sobotu 16. září od 17 hodin.

Do Opavy dorazí kopřivnický tým, který v létě získal významného partnera ve formě společnosti Tatra, jež ve městě sídlí. Jméno slavné automobilky se tak objevuje také v názvu klubu, který od aktuální sezony používá také nové logo. Rozpočet kopřivnického hokejového klubu se pohybuje kolem čtyř milionů korun.

Úvodní duel ročníku Kopřivnici vyšel. Doma si totiž vyšlápla na šumperské Draky v čele s ex-opavským koučem Pavlem Hulvou, které v dramatické přestřelce zdolala v poměru 8:5. Druhý duel sehrála Tatra znovu doma, ale tentokrát osmičku schytala, když podlehla Hodonínu 2:8.

Kopřivnice v létě přivedla zkušeného brankáře Petra Hromadu, který dlouho chytal za Vsetín, či obránce Davida Stříže. Pětatřicetiletý bek strávil posledních osm sezon v nejvyšší francouzské soutěži, kde oblékal dres Štrasburku.

Za připomenutí stojí, že Opavští změřili s kopřivnickým celkem pod vedením trenéra Jaroslava Kofroně v letní přípravě. Doma Slezané zvítězili 5:4 po nájezdech, venku prohráli 1:4.

Duel, který má úvodní vhazování na programu v sobotu 16. září do 17 hodin, bude řídit trio rozhodčích. Hlavním je Václav Šutara, asistovat mu budou čároví sudí Pavel Rychlý a Michal Vengřín.

Pokud se na opavský zimní stadion nevydáte podpořit opavské hokejisty osobně, můžete průběh utkání sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu.