• úterý 17. října 2017
  • Redakce

Do Opavy míří Šumperk v čele s koučem Hulvou. Odlepí se Slezan ze dna?

Opavské hokejisty čeká druhé domácí vystoupení v řadě. Po sobotní bitvě s Porubou, kde Slezané dlouho sahali po bodech, ale nakonec v přestřelce prohráli 4:5, hostí Opava dalšího ambiciózního soupeře. Ve Slezsku se totiž ve středu 18. října od 18 hodin představí Šumperk.

Na střídačce opavského áčka nedávno skončil šéftrenér klubu Antonín Plánovský. Místo hlavního kouče zaujal Marek Harazim, kterému dělá asistenta bývalý dlouholetý opavský obránce David Galvas.

Společnou premiéru si odbyli na ledě Kopřivnice, kde ovšem opavský celek prohrál v poměru 2:4. Pak se Slezané představili doma, kdy si proti vedoucí Porubě vybudovali luxusní tříbrankový náskok. Skvěle rozehraný duel sice do vítězného konce nedovedli a padli 4:6, opavský trenér Marek Harazim přesto našel na zápasu pozitiva.

„Myslím si, že jsme předvedli nejlepší zápas v letošní sezoně. V první třetině jsme soupeře zaskočili, věděli jsme jejich kvalitu, ale po první třetině jsme se snažili držet kluky, aby byli při zemi, že se jedná o silného soupeře. Hokej se hraje šedesát minut a my to nezvládli,“ mrzelo Harazima.

„Kluky ale musím pochválit za bojovnost. Jestli půjdeme touto cestou, bude to jen lepší a lepší. Porážka mě strašně mrzí, jdeme však dále. Čekají nás těžké zápasy, ale hrát se dá se všemi,“ dodává někdejší útočník, který si za Slezan zahrál také extraligu.

Středeční soupeř Opavy z Šumperka se v tabulce drží na čtvrté příčce. Tým vedený Pavlem Hulvou, který v uplynulé sezoně vedl právě opavský výběr, si v sobotu zvedl sebevědomí.

Po velké bitvě totiž zvítězil na ledě hodonínských Drtíčů v poměru 5:4 po prodloužení. Nutno připomenout, že vzhledem k rekonstrukci zimního stadionu, která se protáhla, hrají Draci všechny zápasy zatím venku. Doma by se měli poprvé představit až 8. listopadu právě proti Hodonínu.

Přijďte podpořit opavské hokejisty, kteří se v případě vítězství mohou odlepit ze dna tabulky. Utkání startuje ve středu 18. října od 18 hodin na zimním stadionu v Opavě. Průběh zápasu můžete sledovat tradičně díky textovému on-line přenosu.

Hlavním rozhodčím zápasu je pan Jakub Koziol, asistovat mu budou čároví sudí Pavel Rychlý a Michal Vengřín.