• sobota 21. října 2017
  • Redakce | FOTO: Adam Krátký

Opavští na Hodonín nestačili, vysokou prohru zmírnil dvěma góly Rousek

Slezan na předchozí výhru bohužel nedokázal při sobotním utkání s Hodonínem navázat. V jednu chvíli vedli Drtiči nad Opavou dokonce 5:1, v posledních minutách ale dokázal dvěma střelami snížit Tomáš Rousek. Tři body si tak ze sobotního zápasu odváží Hodonínští.

Po vyloučení hodonínského Hložánka to už vypadalo, že Opavští dokázali svou početní výhodu využít. Ve čtvrté minutě totiž kotouč doplachtil za Halodova záda. Slezané z toho ale příliš velkou radost neměli, jak se později ukázalo, tak oprávněně. Hlavní rozhodčí sice gól nejdříve uznal, po krátké poradě jej ale opět zrušil, jelikož puk poslali do soupeřovy brány nohou.

O chvíli později ale hosté docílili regulérní branky, kterou vstřelil z dorážky Michal Romančík. V první třetině se ještě dokázali domácí dostat do dvou slušných šancí, ale nedokázali kotouč správně usměrnit mezi tři tyče. Ke konci první periody odešel na trestnou lavici Bohumil Herman, čehož Drtiči využili. Jakub Vrána skóroval opěr z dorážky a na první pauzu tak odešli hosté s příjemným náskokem dvou branek.

Začátek druhé třetiny začal pro Opavany slibně. Dvě sekundy před koncem trestu Žabčíka totiž snížil Lukáš Černý. Nedisciplinovanost ale potrestali také hodonínští, kteří po faulu Hermana zvýšili střelou Jakuba Vrány. V půli druhé periody pak poslal puk za Šafránkova záda Vít Černohous. Při šanci Opavských pak ale pořádně zatrnulo Halodovi, kterému se nepovedlo ideálně skočit po puku a situaci musel zachraňovat hodonínský obránce.

Na startu třetí třetiny působili domácí dravě. Nejdříve to na brankáře Drtičů zkusil Seidler, jehož střela propadla gólmanovi hostů mezi betony. Při strážci svatyně ale stálo štěstí a kotouč vyplachtil těsně kolem tyče. O chvíli později pak Halodovi ještě Šindelář vyprášil výstroj. Na druhé straně pak zahrozil Daniel Vaněk, ale ani on nebyl úspěšný. Krátce poté ještě mohl snížit Malina, ale jeho střela mířila nad horní tyč.

Po kombinaci v útočném pásmu se pak povedlo navýšit vedení Drtičů Jakubu Kadlecovi. Opavští na tento gól dokázali odpovědět díky dorážce Tomáše Rouska. Ten také v poslední minutě snížil na 3:5 střelou do horního rohu brány soupeře.