• pátek 05. ledna 2018
  • Redakce / Foto: Adam Krátký

Slezan míří na jih Moravy, představí se v Hodoníně

Černá série je pryč! Opavští hokejisté vkročili do nového roku pravou nohou a na domácím ledě si poradili s favorizovaným Šumperkem. Teď před sebou mají Slezané jihomoravskou výzvu v podobě Hodonína.

Ve středu proti Drakům předvedli Slezané parádní výkon. Hned po minutě hry je poslal do vedení Rudl, pak sice bleskově srovnal Vachutka, ale to bylo ze strany Šumperka vše.

Naopak Vítek v úvodu druhého dějství vrátil Opavě těsný náskok, který v závěru pojistil Rudl, a Slezan bral druhé vítězství nad šumperským soupeřem v sezoně.

V sobotu míří Opavští ven, ukážou se na ledě druhého Hodonína, kterému v probíhajícím ročníku zatím nesebrali ani bod. Prohráli ve všech čtyřech utkáních, naposledy doma ostudným poměrem 1:11.

Drtiči ovšem dva poslední zápasy po Štědrém dni nezvládli. Nejprve doma podlehli Porubě v poměru 3:4 a následně prohráli v Šumperku 3:5, kde doplatili především na bídnou produktivitu a nedisciplinovanost.

Před Jihomoravany ale pozor, disponují jedním z nejlepších útoků v soutěži. Táhne jej především trio Michal Romančík (12+14), Jakub Kadlec (13+13) a Daniel Vaněk (8+17).

K dispozici jsou navíc dvě palné zbraně. Jakub Vrána i Petr Jurča mají na kontě shodně už patnáct přesných zásahů. Opavu nečeká v Hodoníně nic lehkého, ale pokud na ledě nechá všechno, má šanci uspět.

Zápas bude jako hlavní rozhodčí řídit Ondřej Šudoma, na čarách mu budou asistovat Tomáš Goňa a Marek Pospíšil.

Utkání na hodonínském ledě startuje v sobotu 6. ledna od 17 hodin a jeho průběh můžete sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu.