• středa 04. dubna 2018
  • Redakce

Mladší žáci dvakrát čtvrtí

Hokejisté mladších žáků HK Opava se ve dnech 23. až 25. března zúčastnili mezinárodního turnaje v Krnově. V konkurenci osmi týmů ze tří zemí – Česka, Slovenska a Polska, obsadili čtvrté místo.

Po vyhrané základní skupině postoupili opavští hráči do semifinále proti týmu Litoměřic. V normální hrací době skončilo utkání nerozhodně 4:4 a na samostatné nájezdy byli úspěšnější hráči Litoměřic, kteří vyzráli 2:0. V následujícím vyrovnaném utkání o třetí místo s Bánskou Bystricou prohráli Opavští 3:4 a obsadili konečné čtvrté místo. Turnaj vyhráli hokejisté Třebíče.

Následující týden odjeli hokejisté na další turnaj do Hodonína a v silné konkurenci pěti českých a jednoho slovenského týmu obsadili opět čtvrté místo. Po vyhraném prvním utkání s hráči Frýdku-Místku přišly v prvním hracím dnu porážky od Trnavy a Českých Budějovic. Závěrečný den opavští hokejisté porazili domácí Hodonín a remizovali se Slovanem Louny. Poslední soupeř opavských hráčů nakonec obsadil třetí místo jen díky lepšímu skóre, a to o jediný gól.

Soupiska Opavských hokejistů: Adam Martínek, Anna Lasáková, Vincent Glos, Štěpán Straka, Adam Grigarčík, Vítězslav Glos, Filip Lukáš, Maxmilián Glos, Matěj Hůlek, Matěj Weiss, Robin Hrdý, Matěj Vilášek, Jakub Žídek, Vít Dietrich, Dominik Klapetek, Eduard Vizauer, Jan Matýsek, Oliver Hartmann, Adam Richter.
Trenér: Jaroslav Plánovský

Radek Hůlek