• pondělí 13. srpna 2018
  • Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Slezan se v generálce na Slezský pohár střetne s Kopřivnicí

Poslední přípravné utkání před nadcházejícím Slezským pohárem odehrají opavští hokejisté v úterý, kdy změří síly s kopřivnickou Tatrou. Duel odstartuje na ledě soupeře v 18 hodin.

Svěřenci trenéra Janečka mají za sebou čtyři testovací duely, přičemž teprve v tom posledním poznali hořkost porážky. Po dvou vítězstvích nad prvoligovým Přerovem a domácím triumfu nad rivalem z Nového Jičína se na ledě nedalekého soupeře zrodila ve čtvrtek hubená porážka 1:2.

"Jsme v průběhu přípravy a jednotlivé zápasy musí splnit svůj přípravný účel. Tým se navíc teprve rýsuje a je tak třeba hráče vidět v zápasovém zatížení," pronesl na téma úvodní fáze herní přípravy trenér Martin Janeček v obsáhlém otevřeném rozhovoru.

Kopřivnice má za sebou pouze jeden přípravný mač, v němž Tatrovka zdolala 5:3 Moravské Budějovice. Tým z města automobilů nastoupil do utkání bez Baila, Stříže či hrajícího asistenta Tomáška, posílen pak byl naopak o Imricha, Rašku, Porubu či Ficka.

Zápas s Kopřivnicí startuje v úterních 18 hodin. Jeho průběh můžete sledovat v textovém on-line přenosu.

Sestavy obou celků v posledním přípravném utkání:


Opava: Lamla (30. Wanecki) – Šindelář, Zouhar, Spratek, Hendrych, Janošík, Fišera, Kažimír, Maxner, Štindl, Rousek, Chalupa, Vilinskij, Stuchlík, Pělucha, Zelenkov, Bitomský, Bjurkland, Kadula
Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Marek, Mach – Krutil, Imrich – Ficek, Fojtík – Červenka, Velecký, Suchý – Kofroň, Mach, Pargáč – Pěnčík, Gola, Hrubý – Raška, Sluštík, Poruba

Filip Lefenda