, středa 11. 10. 2000

HC Slezan Opava

3:2

Draci Šumperk

12.Kašík (Rozum, Vosátko), 17.Rozum (Kašík), 22.Mikšan (Najdek, Galvas) - 16.Živný (Bařica), 60.Šesták (Demel). Rozhodčí Venglář - Vrdlovec, Gebauer. Vyloučení 6:11 + Metlička 10 OT, Křetínský - Výtisk 5 + DKU. Využití 2:0. Diváků 2260. Střely na branku: 35:32.

Vojtek - Přibyla, Křetínský, Vosátko, Laurenčík, Galvas, od 21.Ptáček - Lhotský, Brančík, Šebesta - Kašík, Sochorek, Rozum - Suchánek, Najdek, Mikšan - od 21. Harazim, Kříž. Trenéři Suchánek a Hulva.

Kompas - Rejthar, Tureček, Chromčo, Lorenc, Pazdera, Výtisk, Vyskočil - Metlička, Kučera, Šesták - Bařica, Demel, Živný - Baranyk, Kelner, Kormunda - Kopa, Kajer, Syřínek. Trenéři Setíkovský a Peška.

Ve druhé třetině se hostům jejich koncepce hry rozpadla. Zbytečným fazulováním hráli často v oslabení a jen výborný brankář Kompas je držel nad vodou. Třetího gólu se opavští domáci přeci jen dočkali, v končísí přesilovce se na modré svým ojedinělým způsobem utrhnul David Nikšan a samostatný nájezd proměnil s přehledem střelou do horního růžku. Ve druhé třetině se hra opravdu vyostřila, ovšem nejtvrdší zákroz si připsal obránce Vosátko, když se srazil se spoluhráčem Kašíkem. Kašík dlouho ležel na lěďe bez hnutí a nakonec musel být odnesen na nosítkách. Podle předběžné diagnózy má naraženou páteř a bude chybět jeden až dva týdny.

Na počátku třetí třetiny dali hostující Výtisk a domácí Křetínský divákům vzpomenout na olympijské boje boxera Kraje. Na body byl mírně úspěšnější mladší Výtisk, asi mu pomohlo, že měl podobný sestřih jako náš stříbrný olympionik. Ani v dalším průběhu hry faulů neubývalo, hra se vytrácela a zajímavé chvíle přišly opět až samém závěru. Při vyloučení opavského Najdka 4 minuty před koncem se draci odhodlali k power play. Celé dvě minuty se Opava statečně bránila, ovšem už při hře šesti proti pěti přišla slabší chvilka gólama Vojtka. Namlsán některými předchozími dobrými zákroky, zatoužil i on po slávě skórujících gólmanů NHL, ovšem svůj švih příliš neodhadl, nahrál přímo na hokejku Šestáka a ten snížil. Nakonec mohl tento zkrat domácí stát vítězství, ale v posledních vteřinách Vojtek skvěle zasáhl proti šanci Živného a napravil tak svou chybu. Ani v šestém zápase na domácím ledě tak Opava nepoznala přemožitele.

Ohlasy trenérů

pan Peška, asistent trenéra Šumperku: Dnešní utkání jsme začali dobře, nepouštěli jsme Opavu do tlaku, bohužel na začátku druhé třetiny nám začal pan rozhodčí vylučovat až příliš a mám takový dojem, že tým jako Opava nepotřebuje pomoc rozhodčích.

pan Hulva, asistent trenéra Opavy: Nemůžu tady s kolegou souhlasit, Šumperk hrál nečistě a vyloučení si zasloužil. Souhlasím s tím, že v první třetině byla hra vyrovnaná, potom si ale zbytečnými fauly Šumperk sám situaci zkomplikoval.