32. kolo, sobota 22. 12. 2007

HC Dukla Jihlava

2:5 (0:2, 2:2, 0:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 25. Pekárek (Vysloužil), 28. Zídek (Kuřítko) - 6. Trčka (Roupec, Novák), 11. Mach (Baďura, Kinkor), 28. Vítek, 35. Vítek (Koschatzký), 45. Vaněk (Faksa, Baďura). Rozhodčí: Stach - Jeletz, Paulík. Vyloučení: 6:10, navíc Baďura (OPA) 10 min. OT. + do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 24:32. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.

Šťastný - Musil, Cirhan, Kvasnička, Tichý, Šidlík - Pekárek, Zeman, Kuřítko - Malec, Polcar, Vysloužil - Zídek, Brabec, Brychta

Machovský - Dohnal, Kysela, Faksa, Žídek, Chvostek F., Roupec, Rýpar - Vítek, Džemla, Koschatzký - Mach, Kinkor, Baďura - Chvostek M., Vaněk, Piskoř - Wittek, Novák, Trčka

Jihlavští dorostenci vstoupili do utkání s Opavou o poznání aktivněji než soupeř, svoji úvodní přesilovku však nevyužili, a když dostali stejnou početní výhodu hosté, nezaváhali. V 6. minutě je poslal do vedení Marek Trčka, který tečoval Roupcovo nahození od modré přesně do horního rohu Šťastného branky – 0:1.

Dukla se po brance Slezanů vrhla zpět do útoku, avšak opět to byli opavští junioři, kteří se radovali ze vstřelené branky. V polovině první třetiny potrestal zaváhání jihlavské obrany Marek Mach – 0:2. Hosté, vědomi si svého náskoku, se poté více zatáhli do obrany, a úvodní dvacetiminutovka se již dohrála bez vyložených příležitostí na jedné či druhé straně.

Začátek druhé třetiny poznamenal výpadek řady světel na Horáckém zimním stadionu, a tak se po jedenadvaceti sekundách hry musela obě mužstva odebrat na neplánovanou přestávku. Zhruba po dvaceti minutách byl však problém vyřešen, a mohlo se pokračovat. Ve 25. minutě se rozjely brankové hody. Z dorážky se trefil Jakub Pekárek a zařídil pro domácí snížení stavu – 1:2.

Na začátku osmadvacáté minuty se Dukle povedlo dokonce vyrovnat. Štěpán Zídek napřáhl kousek za modrou a propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:2. Vedení však jihlavským dorostencům vydrželo pouhých sedmnáct sekund, do vedení poslal Opavu zpátky Jakub Vítek po individuální akci – 2:3. Tentýž hráč se dokázal za dalších sedm minut prosadit ještě jednou. Sám pro sebe vyhrál buly, nabruslil si před gólmana, zamíchal s pukem a přesně se trefil do odkrytého místa Šťastného branky – 2:4.

Na další branku se čekalo do třetí části Ve 45. minutě hosté zvýšili svůj náskok, když vyšachovali domácí obranu a za ležícího Šťastného uklidil bez větších problémů kotouč Filip Vaněk – 2:5. Do konce zápasu si pak již Slezané s přehledem hlídali svůj náskok, ani jeden tým si již vážnější šanci vytvořit nedokázal, a tak tříbodový zisk slaví Opava.


Ohlasy trenérů

Kamil Konečný(Opava): „Myslím si, že u těchto mládežnických kategorií je důležitější výkon než výsledek. S výsledkem jsme sice spokojeni, ale výkon zejména v první polovině utkání nebyl takový, jak bych si představoval. Jihlava do utkání nastoupila velice agresivně, našim hráčům dlouho trvalo, než si na to zvykli, a měli s tím problémy. Dnes podle mě rozhodly výkony brankářů."

František Zeman (Jihlava): „Bylo to, jak se říká, utkání blbec. Nezačali jsme sice špatně, ale bohužel jsme nedali gól a soupeř dal dvě laciné branky. Na nás padla deka. A i když jsme se dvěma šťastnými góly dostali do zápasu, bohužel jsme dostali opět další laciné branky, a potom už si soupeř pohlídal výsledek utkání až do konce. Myslím si, že byl lepší a zaslouženě vyhrál. Ale trošičku mě mrzí, že jsme se poslední dvacetiminutovku rozloučili v posledním letošním utkání špatným výkonem.“