13. kolo, čtvrtek 12. 11. 2009

HC VOKD Poruba

5:2 (3:0, 1:2, 1:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 3. Kaleta (Gola R.), 10. Kaleta (Wolný, Gola R.), 13. Kaleta (Gola R.), 32. Pěnčík (Rataj), 58. Gelnar (Rataj) - 23. Hudeček (Jaroš, Vrábel), 26. Jaroš (Hudeček). Rozhodčí: Mikula - Fišara, Lasák. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 27:24. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.

Maček - Masarovič, Demel, Hranoš, Juřík, Špil, Soukal, Wolný, Gola R., Gola P., Zuščík, Seget, Kaleta, Rataj, Pěnčík, Taras, Gelnar

Kirschner - Rein, Dziadkowiec, Hon, Prusek, Slavík, Matušek, Vrábel, Heider, Boubeníček, Cios, Hudeček, Machač, Vojvodík, Juran, Jaroš

Porubští otevřeli utkání rychlým gólem. V čase 3:04 Kirschner Golovu střelu odrazil, bohužel pro hosty, přímo na Jakuba Kaletu. Ten dorážel a skóroval. Domácí se stále drželi v útočném pásmu a Opavští se tak mohli jen bránit, protože málo kdy se jim podařilo vyvést puk před domácího Mačka. V čase 10:38 padl druhý gól. Wolný nahrál Jakubu Kaletovi, který pálil z mezikruží. Gólman hostí nestačil zareagovat a slyšel už jen, jak zvoní tyč, od které se kotouč odrazil přímo do brány. V čase 13:35 si Jakub Kaleta připsal velice bleskový hattrick, když potřetí překonal Kirschnera opět svou přesnou střelou. Hosté začali tlačit, ale domácí je i v početní nevýhodě dokázali vytlačit ze svého pásma. Jaroš ani Boubeníček, kteří pálili na branku, neuspěli. V 17. minutě byla před porubskou klecí mela, a protože domácí hráč zalehl v brankovišti puk, bylo nařízeno trestné střílení, které Maček vychytal. I když hosté dál tasili své drápky, branku znamenající snížení vstřelit nedokázali. Třetina tedy skončila stavem 3:0.

Opavští měli zřejmě o přestávce v kabině rušno a šlo to znát i na ledě. Boje o kotouč byly tvrdší a hra rychlejší. Jaroš vystřelil z bezprostřední blízkosti a puk zakotvil mezi brankářovy betony odkud nešťastně vyjel a o doražení se v čase 23:23 postaral Jan Hudeček. V čase 26:05 si opět střihlo branku opavské duo Jaroš - Hudeček. O snížení stavu se tentokrát postaral Tadeáš Jaroš, který svou střelu zvedl a puk proletěl nad ramenem bezmocného gólmana. Ve třicáté minutě málem padl další gól. Mačka zachránila pravá tyč brankové konstrukce, která jen zazvonila. V 32:08 domácí nastavili dvoubrankový náskok. Rataj nahrál Marku Pěnčíkovi, který za jízdy stačil svou střelu zvednout. Kotouč létal všemi směry a oba týmy bojovaly ze všech možných sil. Po druhé třetině svítila na světelné tabuli čísla 4:2.

Závěrečná část utkání byla pro obě mužstva velmi náročná a navíc přibylo hodně osobních soubojů u mantinelů, které často končily tvrdými nárazy či pády. Domácí pálili střely ze všech možných úhlů, ale uklidňující páté trefy se ne a ne dočkat. Ani hostím se nedařilo. Kirschner i Maček měli spoustu práce s odrážením kotoučů a obránci jim také dost pomáhali, takže bylo nesnadné vsítit branku. Diváci tak stále čekali na další gól. Na něj si museli počkat až na závěr utkání. Čas 58:00 a Porubští se dočkali páté a zároveň poslední zápasové branky, kterou dal Jakub Gelnar po Ratajově nahrávce. Poslední vteřiny byly hodně napínavé, ale vítěz byl již jasný. Poruba tedy porazila Opavu 5:2 a připsala si tři cenné body.