, pondělí 17. 11. 2003

HC Plzeň 1929

9:2

HC Slezan Opava

extraliga juniorů.
Branky a přihrávky: 7. Lodr (Hofrajtr), 8. Bílek (Kracík), 27. Heřman (Kracík), 31. Heřman (Kracík, Bílek), 38. Heřman (Kreuzman), 42. Morava (Hauer), 46. Novák (Hamrlík), 57. Kracík (Hauer), 58. Hauer - 3. Füuhrich (Mičola), 38. Kramný (Měch, Martiník). Rozhodčí: Bolina. Vyloučení: 5:4. Vyloučení: 0:1

Opavští vstoupili do utkání bez respektu. Po první ostřejším zákroku byl vyloučen Huska, ale hosté nemuseli v oslabení čelit ani jediné střele, naopak Měch vysunul Davídka do samostatného nájezdu, brankář Štelmach však jeho pokus o blafák do bekhendu zlikvidoval. Krátce po skončení velmi vlažné početní výhody ze strany Plzně přišel první trest. Mičola přihrál na levou stranu úplně nekrytému Adamu Führichovi, který prostřelil Štelmacha. Ve 4. minutě byl vyloučen již druhý opavský hráč (Tůma za příliš mnoho hráčů na ledě), Plzeň nebyla opět vůbec nebezpečná. Vypracovala si pouze jednu dobrou střeleckou pozici, ale ke střele nedošlo...

Probuzení pro juniory Lasselsbergeru byl únik Lukáše Lodra po pravé straně v 7. minutě. Ten i s trochou štěstí dopravil puk do sítě brankáře Konečného. O minutu později pak získal Plzeňským vedení Roman Bílek po Kracíkově akci. Plzeň začala hrát úplně jiný hokej, naopak pro Opavu znamenaly branky tvrdé K.O. Kracík vzápětí mohl přidat další gól, ale jeho střela poté, co zachytil na kodré pokus o vyhození Opavských, jen těsně minula branku. Dobře pálil poté Kreuzman. Při vyloučení Heřmana tvrdě vypálil Martin Davídek, ale Štelmach jeho ránu vytěsnil těsně mimo. V 15. minutě skočili na led Kracík s Bílkem a hned zčeřili vodu v opavské obraně, ovšem bez gólového výsledku. Na druhé straně zachraňovala před Mocem výborným obranným zákonem posila z Příbrami Vaněk.

Do druhé třetiny vstoupila Opava šancí Plánovského, ale prostřední část měla patřit úplně jinému hráči - útočníku Plzně Janu Heřmanovi. Ve 27. minutě dokončil sólo Kracíka po levé straně. Dostal od něj ideální přihrávku a zužitkovat ji nebylo obtížné. Pak se Heřman blýskl samostatnou akcí, ale z tohoto mráčku nezapršelo. Ve 31. minutě po další Kracíkově přihrávce, tentokrát zpoza branky, zasunul Jan Heřman puk naprosto dezorientovanému gólmanovi Konečnému do sítě. ten svůj nevydařený večer ukončil a do branky šel Pospíšil. Ve 37. minutě byl vyloučen Kracík za hákování a Opava se ještě jednou dotáhla na rozdíl jednoho gólu. Střelu Měcha od modré dorazil do sítě Mojmír Kramný. Už za šestnáct vteřin však ale Plzeň odpověděla, když Jan Heřman zkompletoval svůj hattrick, když dorazil do sítě střelu Heřmana od modré čáry. Vtipálek Michal Marek, jenž do utkání nenaskočil, vhodil na led svoji kšiltovku :-).

Heřmanova branka Slezan definitivně zlomila. Opava ve třetí třetině odpadla a už se nezmohla na odpor. Hned na začátku se dvakrát prosadila druhá plzeňská řada složená z posil. Ve 42. minutě po přihrávce kapitána Lukáše Hauera skóroval obrovitý Filip Morava. Ve 46. minutě pak David Hamrlík našel Zbyňka Nováka, jenž si rovněž s Pospíšilem poradil. Zápas se již dohrával, v závěru utkání přidali další branky Jaroslav Kracík a Lukáš Hauer a Opava si tak přes slušný vstup do utkání odváží z Plzně debakl 2:9.