, čtvrtek 18. 12. 2003

HC Energie Karlovy Vary

1:1

HC Slezan Opava

Branky: 49. Tvrdek (Pech) - 35. Mičola (Fuhrich, Ondrušek). Rozhodčí: Hošek - Sentenský, Fiala. Vyloučení: 6:9, navíc Pech (KVA) 10 min - dvakrát v zápase, Martiník (OPA) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 95.

Jirkův - Bauer, Bušta, Charousek, Chyba, Hamerle, Hlubuček, Karpíšek, Kocek, Nový, Pech, Polák, Pražák, Ondřej Prštický, Tomáš Prštický, Sadloň, Tašner, Tomáška, Tvrdek, Vrba

Slipčenko - Bršlica, Christ, Davídek, Černý, Flašar, Fuhrich, Martiník, Měch, Mičola, Moc, Ondrušek, Plánovský, Schreier, Weiss, Škapa

Po hokejově vyloženě nepovedených úvodních minutách vdechla hře tempo až přesilovka domácí Energie.Od modré čáry střílející Tašner v ní nechal vyniknout parádnímu semaforu gólmana Slipčenka. Ve stylu Alberta Tomby prokličkoval celým kluzištěm nejzkušenější karlovarský junior Lukáš Pech. Poslední branka, ta Slipčenkova, však jeho slalomu odolala. Jirkův na druhé straně vyřešil ošidnou ránu Škapy i následující dotěrné dorážky. Slezané se do útočného pásma dostávali především v početních výhodách. Dvakrát z dálky pálil do Jirkůvovy rukavice Flašar. Když se neujal ani únik domácího Tvrdka v závěru třetiny, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Ojedinělé karlovarské příležitosti, především přesilovkové dělovky slovenského obránce Sadloně a střelecký pokus ležícího Vrby, k brance nevedli. Zato Opavané po přestváce ožili. Weissovi vzal jasný gól včasným zákrokem holí Jirkův. Domácí brankář se vyznamenal i proti Černému, jenž ztroskotal na bleskovém zákroku betonem. Uhodilo až ve 35. minutě, kdy v závaru přehodil ležícího gólmana domácích Mičola. Srovnat nepříznivý stav se vzápětí pokusil Tomáš Prštický. Individuální akci po pravé straně ovšem Slipčenko s vypětím všech sil zabrzdil.

Karlovarská odpověď přišla až v závěrečné části. Petr Nový ani Roman Pražák z nadějných šancí ještě přesně nemířili. Ujala se až spolupráce Tvrdka s Pechem. Prvně jmenovaný vyřadil ze hry přesnou přihrávkou posledního beka, pro Pecha bylo zakončení do protipohybu bezmocného gólmana snadnou prací. Střelec vyrovnávací branky si však dobrý dojem ze zápasu po chvíli pokazil druhým desetiminutovým trestem, jenž pro něj byl zároveň trestem do konce utkání. Otočit vývoj střetnutí mohl osm minut před koncem karlovarský Nový. Hrubku obránce soupeře však potrestat nedokázal. V divokém závěru, kdy zaznělo nejedno ostré slovo a sem tam i dobře mířená rána pěstí, už branka nepadla a tak se mohli Opavští vydat na předlouhou cestu domů s jedním bodem za remízu 1:1.