, sobota 20. 12. 2003

HC Slezan Opava

3:0

HC Plzeň 1929

21. Davídek (Měch), 34. Davídek (Měch), 54. Měch (Flašar, Davídek). Rozhodčí: Mikula - Hanzlík, Klapetek. Vyloučení: 10:13, navíc Novák 10 min OT. Využití: 3:0. Střely na branku: 18:33.

Opavští hráči chtěli potvrdit vzrůstající tendenci svých výkonů, jejich plzeňští vrstevníci si zase přáli prolomit už pětizápasovou mizérii bez vítězství.

Zpočátku oba týmy vstoupily do utkání aktivně, chtěly hrát na vítězství. Domácí podporoval fakt, že za nimi stojí perfektní gólman Slipčenko, jehož před několika koly získalo opavské vedení ze Slavie. Přes počáteční snahu obou mužstev však první část příliš hokejového vzruchu nepřinesla.

V druhé třetině ukrojila časomíra sotva půlminutu a domácí Davídek z přihrávky Měcha znenadání udeřil před plzeňským brankářem Freylachem a poslal své barvy do vedení právě v čase, kdy se vyloučený opavský Ondrušek vracel z trestné lavice. Vrátka na lavici hanby se v tomto zápase netrhla, protože s přibývajícím časem a nervozitou na obou stranách se ostré zákroky množily stále častěji. Jakoby se zdálo, že výsledky utkání určují potyčky a pěstní souboje. Skutečnost je však naštěstí jiná a za prohřešky proti pravidlům se nemilosrdně vylučuje. Početní převahu využila ve 34. minutě opět dvojice Davídek - Měch.

Svůj výkon ve třetí třetině domácí přizpůsobili faktu, že 2:0 vedli, proto se do útoku hrnul spíše soupeř. Západočeši se stále snažili vstřelit kontaktní gól, ale domácí hráz na modré čáře pracovala spolehlivě. Velkou příležitostí hosté pohrdli ve 47. minutě, kdy promrhali dvojnásobnou přesilovku. Slezané však početní výhodu, nabídnutou za faul Kracíka, využili a brankou skvěle hrajícího Měcha zpečetili plzeňský osud.