Juniorka podlehla havířovským Panterům

  • sobota 06. března 2010
  • Jan Šimek

V posledním kole NOEN Extraligy juniorů zavítali do Opavy Panteři z Havířova a i když domácí již ztratili šanci na play - off, utkání slibovalo zajímavou podívanou. Vždyť Havířov je ve své skupině lídrem soutěže. A u planých slibů nezůstalo, hokej se hrál opravdu pohledný a navíc se skóre několikrát otáčelo ve prospěch obou mužstev. Rozhodla ale třetí třetina, ve které lépe bruslící hosté nasázeli domácím 3 branky, na které ochromená Opava dokázala odpovědět pouze jednou brankou, zajímavé utkání tak nakonec skončilo 4:7 ve prospěch Havířova.

46. kolo, sobota 6. 3. 2010

HC Slezan Opava

4:7 (1:2, 2:2, 1:3)

HC AZ Havířov 2010

Branky a nahrávky: 13. Slanina (Novák, Kukla), 22. Baďura (Vítek, Seidler), 27. Baďura (Dohnal, Seidler), 54. Kukla (Slanina, Novák) - 7. Říčka (Šurin), 20. Klimša (Křivohlávek, Šurin), 38. Čaja (Puffer), 20. Říčka (Klimša, Haas), 49. Klimša (Miczek, Křivohlávek), 52. Říčka (Klimša), 52. Pechanec (Haas). Rozhodčí: Jebavý - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 40. Střely na branku: 35:57. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3: 7:, 4:7.

Machovský - Faksa, Dufek, Rýpar, Kukla, Dohnal - Trčka, Vaněk, Vlašánek, Herman, Novák, Vítek, Seidler, Baďura, Verlič, Džemla, Slanina, Wittek

Beláček - Duda, Zientek, Kopel, Šurin, Marek, Jindřich - Matějček, Pechanec, Čaja, Miczek, Matysz, Mráz, Říčka, Klimša, Haas, Křivohlávek, Puffer

Do první třetiny vstoupili aktivněji hostující hráči, kteří se hned v úvodu dostali k nepříjemným střelám, ty ale polapil domácí Machovský. V probíhající 6. minutě měli domácí mladíci výhodu přesilové hry, ta se jim ale příliš nepovedla a co víc, o minutu později si beci neporozuměli při jedné z přihrávek, do které jim vpadl Říčka a povedeným blafákem poslal Havířov do vedení. Domácí poté zabrali a ve 13. minutě jejich snažení kulminovalo vyrovnávající brankou. O tu se zasloužil především Novák, který perfektně namazal Slaninovi a ten už měl lehoučkou práci. O několik minut poté protáhl Dohnal svou pumelicí od modré gólmana Beláčka, ten však zabránil gólu bleskovým rozkleknutím. Pak ale hráli hosté přesilovku, ve které si ukázkově rozebrali domácí obranu a Klimša měl před sebou zcela odkrytou branku, kterou nebylo možné netrefit. Třetina tak skončila 1:2.

Ve druhé fázi Opava ožila a hned ve 22. minutě se radovala z vyrovnání, Baďura se ve skrumáži před brankou hostů zorientoval jako první a usměrnil puk k tyčce. V těchto chvílích Slezan na ledu jasně dominoval a ve 27. minutě se ujal vedení. Gól vstřelil opět Baďura, tentokráte lehkou tečí, díky které se kotouč dostal za záda Beláčka. Ve 32. minutě na sebe upoutal pozornost také Vítek, jehož nebezpečná rybička vážně ohrozila hostující branku. Nedlouho poté však zaúřadovali Panteři dvěma rychlými brankami. Nejprve se v 38. minutě trefil Čaja a o minutu později vrátil vedení na stranu hostů aktivní Říčka - 3:4.

V poslední části utkání však Opavě jakoby došel dech, hosté je totiž v pohodě přebruslovali a výsledkem toho byli vážné situace před opavskou brankou, které hasil skvělými zákroky Machovský. Ve 48. minutě však už kapituloval, to když Klimša tvrdou ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Domácí poté úplně ztratili koncentraci a v čase 51:16 si hostující Říčka zkompletoval hattrick, když tečoval bombu Klimšy. Přesně o 15 sekund později se mezi betony Machovského trefil Pechanec a v tuto chvíli již bylo jasné, že si hosté odvezou vítězství. Domácí se ale nevzdávali a odměnou jim byla v 54. minutě branka Kukly, který tak upravil na konečných 4:7. Utkání tedy kromě rychlého a přímočarého hokeje nabídlo celkem 11 branek. Divákům (mezi kterými se objevil i vítkovický kanonýr Viktor Ujčík) se tedy zápas určitě líbil a návštěvy stadionu nelitují.


Ohlasy trenérů

Karel Suchánek, trenér HC Slezan Opava:

Tak já si myslím, že utkání dneska bylo vyrovnané, na to, že jsme hráli s Havířovem, který nastoupil před play-off v nejsilnější sestavě. Nám zlomila vaz poslední třetina, ve které jsme chytili jakýsi mikrospánek, díky kterému jsme dostali 3 branky.