, sobota 10. 1. 2004

HC Plzeň 1929

6:1

HC Slezan Opava

Branky a přihrávky: 18. Kocman (Kořínek), 37. Kocman (Jindra, Kořínek), 37. Holý (Šlauf, Setikovský), 47. Jonák (Malý), 55. Holub (Jindra), 59. JIndra (Holub) - 5. Filip (Trefil). Rozhodčí: Beránek - Šmíd, Bohatý. Vyloučení: 6:10 + Opačitý (OPA) 5 + DKU. Využití: 3:0, Oslabení: 1:0.

Ulč – Kořínek, Štich, Martinec, Jonák, Černý, Krňoul, Šebo– Holub, Kocman, Jindra,Valenta, Kampf, Malý, Šlauf, Setikovský, Holý

Pečírka (36.-54. Wittek) - Plachký, Flašar, Kubík, Tichý, Hrman, Filip – Polok, Trefil, Vlašánek, Opačitý, Kocián, Zigmund, Tošenovjan, Novák, Vrábel, Wolf, Čermák

Velká zima na plzeňském zimním stadionu jakoby svazovala hráčům nohy a tak se v úvodních čtyřech minutách mnoho zajímavého neudálo. Za zmínku stojí jen solidní šance Šlaufa a po něm Setikovského. Hosté se k akci dostali až v čase 4.18, ovšem Filip se po Trefilově vysunutí příklepem nemýlil a hosté tak prokázali maximální efektivitu. 1:0.
Domácí ožili a snažili se s výsledkem něco udělat. Pěkné akce Jonáka a později Kampfa hosté zabrzdili jen za cenu vyloučení. Přesilovky sehráli hokejisté Lasselsbergeru solidně, s pěknými šancemi, ale hostující gólman chytal více než dobře.
Ovšem Opavští také dokázali domácí hráče zatlačit a Zigmundova teč jen těsně minula plzeňskou svatyni hájenou v té chvíli dezorientovaným Ulčem. Ve čtrnácté minutě Trefil trefil Šlaufa ukázkovým bodyčekem, jaký se už dnes moc nevidí. O minutu později ideálně vysunul Kocman Holuba, ten však pouze nastřelil tyčku. V oslabení při vyloučení domácího Šticha měli domácí štěstí, když poskakující touš před prázdnou brankou do ní jen těsně nestihl zamést Vrábel.
Zajímavá akce se zrodila v osmnácté minutě. Do té chvíle spolehlivý hostující brankář Pečírka dvakrát zachyboval v rozehrávce. Domácí získali pásmo a hned po buly se po Kořínkově přisunutí nemýlil Kocman 1:1.

Ve druhé třetině pokračovala snaha domácích o vedoucí branku. Snad třikrát se dostali do úniku dva na jednoho, ale Kampf, Šlauf i Setikovský volili namísto přihrávky střelu do brankáře. Za hosty se v největší šanci při domácí přesilovce ocitl Opačitý. Jeho sólo zastavila až Ulčova lapačka. Kocmanovu tutovku zmařil skvělým zásahem Pečírka. Tvrdě hrající hosté byli často vylučováni, ovšem přesilovky domácích byly pro ně spíš trápením. To ukončil v čase 16.18 Jakub Kocman, když sebral puk, prosvištěl hřištěm a prostřelil nekompromisně Pečírku. 2:1.
Na konci sedmnácté minuty přišla asi nejhezčí akce zápasu. Po důsledném forčekingu se k puku dostal Setikovský, mazácky našel bekendem Šlaufa, ten počkal až se mu gólman položí a dal puk ideálně postavenému Holému. 3:1. Pečírka toho měl už dost a v brance jej zastoupil Wittek.
Minutu před koncem třetiny si domácí vyzkoušeli dvojité oslabení, naštěstí přerušené přestávkou. I tak se hosté v čase 19.23 dožadovali uznání gólu, ale puk zůstavší pod Ulčovým tělem čáru prokazatelně nepřešel.

V dohrávané přesilovce pět na tři a posléze už v klasické power play si hosté dávali přednost před prázdnou bránou až se stačil Ulč přesunout a zažehnat nebezpečí. Z brankové čáry pak při další šanci rukou vyškrábl puk Adam Krňoul. Ve druhé minutě dokumentoval zvýšenou tvrdost hostí Opačitý faulem z kategorie hnusných. Po koňáru na Kocmanovo koleno odešel na 5 + DKU. O dvě minuty později se nechal za sekání vyhodit ještě Tichý a domácí tak dostali dvouminutovou přesilovku o dva muže v poli. Za chvíli odešel na trestnou za zdržování ještě jeden Opavan. Dvojnásobná přesila moc šancí nepřinesla, až v klasické přesilovce se trefil od modré Jonák. 4:1.
Domácí se hnali za dalšími body a Ulč musel často hasit nepříjemné protiútoky. Klid do duše trenérů přinesl až z postupného útoku se prosadivší Lukáš Holub. 5:1.
Kosmetickou úpravu výsledku ještě přinesla využitá přesilovka na konci zápasu, když puk poskakující po částech výstroje brankáře Witteka srazil do sítě Jindra. 6:1.