, sobota 22. 9. 2001

SK Kadaň

3:1

HC Slezan Opava

28.Sedlák (Derfler, Klaus), 32.Fořt (Pištěj), 52.Sedlák (Schenzl, Ovšák) - 11.Rozum (Kašík, Sochorek). Vyloučení 6:7 + Rozum 5+DKU, využití 1:0. Rozhodčí Bittner - Kosukba, Stulák. Střely na branku 26:32.

Šlupina - Beneš, Jelínek, Klaus, Ovšák, Hlavatý, Vobořil - Kuchler, Sedlák, Muller - Znamenáček, Pištěj, Kreuzmann - Schenzl, Polanský, Kajer - Bělka, Derfler, Postl - Fořt.

Hrazdíra - Galvas, Vnenk, Dostál, Vosátko, Přibyla, Ptáček - Glabazňa, Brančík, Šebesta - Kašík, Sochorek, Rozum (55.Harazim) - Suchánek (40.Lhotský), Najdek, Mikšan.

Od první minuty se strhl boj o střední pásmo. Hostující Opava byla přeci jen agresivnější a bojovnější, začala tak domácí přehrávat. Ve 4. minutě hosté přečíslili kadaňskou obranu, ale Kašík minul odkrytou část branky. Za minutu Najdek postrašil domácího brankáře Šlupinu z úhlu. V 5. minutě měli domácí první možnost přesilové hry, ale nevytvořili si pořádnou střeleckou příležitost. V 7. minutě se ocitl Brančík osamocen před kadaňským brankářem, ale také ztroskotal. Domácím nevycházely přechody z obranného pásma a jejich hra tím trpěla. Svou převahu ukázala Opava opět v 10. minutě, kdy Dostál střílel od modré těsně vedle. Kadaň se sice na chvíli usadila v útoku, ale z protiútoku inkasovala. Rozum se ocitl sám před brankou a skóroval – 0:1. Po vstřelené brance se Opavě přestalo dařit v přechodu do útočného pásma. Nervozita stoupala a domácí brankář obdržel od hlavního rozhodčí desetiminutový osobní trest. Do konce třetiny měly oba týmy několik příležitostí, ale stav se již neměnil.

Domácí se hned z úvodu pustili do Opavy, Sedlák z úhlu vyzkoušel Hrazdíru. Ve 24. minutě měla Kadaň dvě vyložené brankové příležitosti, Opava je přestála a pohrozila protiútokem. Na konci oslabení, ve 27. minutě, ujel domácí Sedlák, objel si obránce a skóroval k levé tyči – 1:1. Hosté přidali, překvapovali domácí obranu křižnými nahrávkami. Ve 32. minutě však Opava chybovala, obránci si nevšimli osamoceného Fořta, ten dostal přesnou přihrávku a neomylně skóroval – 2:1. Ve 33. minutě mohl srovnat stav Mikšan, střela nad určitě nebyla podle představ. Ve 34. minutě se ocitl ve vyložené šanci domácí Kajer, ale ani on nebyl úspěšný. Ke konci třetiny se Opava snažila vyrovnat, přes pozornou domácí obranu však neprošla.

Hned v úvodu třetí třetiny projel Brančík celým kluzištěm, jeho střela našla jen lapačku domácího gólmana. Na druhé straně vyzkoušel Hrazdíru z úhlu Bělka. Do 50. minuty se střídaly útoky na obou stranách, vyloženou šanci si ani jeden z týmů nevypracoval. V 50. minutě předvedli hosté akci na jeden dotek, na jejímž konci střílel Kašík. Branku těsně minul. Následovalo vyloučení Najdka a následně trest 5 + OK pro Rozuma za naražení hráče ze zadu na mantinel. Přesilovku 5 na 3 domácí během chvíle využili, zakončoval opět Sedlák. Po zbytek utkání už Kadaň jen hlídala výsledek a Opavu, která se velmi snažila, k ničemu už nepustila.

Ohlasy trenérů

Pavel Hulva (Opava): Dnešní utkání bylo vyrovnané, dobře jsme si jej rozehráli, po první třetině se vedlo 1:0, začátkem druhé jsme šli dvakrát v přečíslení do protiútoku, ale další branku jsme vsítit nedokázali. Zlom utkání přišel při vyloučení Rozuma do konce utkání, kdy zbytečně fauloval při našem oslabení a poslal nás do třech. Kadaň využila možnosti přesilové hry a celý zápas tím rozhodla.

Otakar Vejvoda (Kadaň): Soupeř byl v první třetině lepší především v pohybu. Od začátku druhé části jsme zcela změnili styl hry a to na soupeře platilo. Opava hrála technický hokej, ale my slavili úspěch především díky bojovnosti.