2. kolo, neděle 22. 9. 2013

HC Slezan Opava

4:3sn (1:1, 2:0, 0:2)

SHK Hodonín

Branky a nahrávky: 8. Cios (Klapetek), 25. Vrábel (Hula), 33. Vrábel, rozhodující nájezd Štindl - 14. Rauš (Flora), 45. Frolek (Tomi), 50. Čavoj (Sedlák, Prčík). Rozhodčí: Jeřábek - Barteček, Vengřín. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:3. V oslabení: 1:0. Diváci: neuvedeno. Střely na branku: 24:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Kober (Drnda) - Bendík, Hlaváček, Rohovský, Slavík, Vrábel, Štindl, Hula, Hon, Březina, Rybka, Cios, Pražák, Volf, Otipka, Klapetek

Luner (Šlapák) - Sedlák, Polesný, Vanek, Výmola, Frolek, Prčík, Kukliš - Rauš, Flora, Fojtík - Čavoj, Janota, Kučera - Křivánek, Černohous, Tomi

Z první branky se radovala domácí střídačka, v osmé minutě totiž prostřelil Lunera Nikolas Cios a Slezan se ujal vedení. To však Opavě vydrželo jen šest minut. Střelec úvodní branky Cios byl poslán na trestnou lavici za sekání a hodonínští svou početní výhodu bleskově využili, po jedenácti vteřinách rozvlnil síť za Koberem David Rauš, a bylo vyrovnáno. Výsledkem 1:1 také první třetina skončila.

Druhá perioda vyšla lépe domácím mladíkům. Ti se nejprve opět ujali vedení, když se v pětadvacáté minutě, také v přesilovce, trefil Martin Vrábel. Ten samý hráč pak chvíli po polovině zápasu navýšil vedení Slezanů už na 3:1. Díky dvěma gólům Martina Vrábela tedy domácí tým šel do závěrečné části s dvoubrankovým náskokem.

Hosté z jihu Moravy se však nevzdali. Po pěti minutách poslední třetiny využili svěřenci dua Prčík-Krupica druhou přesilovou hru v zápase, na 2:3 snížil Radek Frolek. V padesáté minutě se hosté dočkali zaslouženého vyrovnání, o to se postaral Jan Čavoj. A jak jinak, než v přesilovce. V samotném závěru mohl Hodonín dokonat parádní obrat, ale dvanáct vteřin před třetí sirénou pomohla domácímu golmanovi tyč jeho svatyně.

Branková konstrukce byla na straně domácího týmu i v následných nájezdech. Tyčku, respektive břevno, trefili Tomi a Fojtík. Vítěznou branku a druhý bonusový bod pro Domácí nakonec zařídil ve druhé sérii nájezdů Jan Štindl.


Ohlasy trenérů

Jan Prčík (hlavní trenér SHK Hodonín):
Po druhé třetině jsme prohrávali o dvě branky, a musím klukům poděkovat za to, s jakým odhodláním a vůlí nastoupili do závěrečné části. Celou třetí třetinu jsme domácí tlačili a myslím si, že jsme nebyli moc daleko od toho, abychom v Opavě dnes získali všechny tři body. Měli jsme velký tlak a domácí chvílemi nevěděli, kam dřív skočit. Pár vteřin před koncem jsme trefili potřetí v zápase tyč. V nájezdech to už je loterie. I v nich nám nepřála konstrukce domácí brány, nejprve trefil tyčku Kuba Tomi, po něm orazítkoval břevno Dominik Fojtík. Po tom průběhu, kdy jsme o dvě branky prohrávali, jsme rádi i za ten jeden bod. Po prvním hracím víkendu můžeme být spokojeni, ale nesmíme usnout na vavřínech.