11. kolo, pátek 25. 10. 2013

SHK Hodonín

6:2 (2:1, 2:1, 2:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 5. Tomi (Vrba), 13. Flora (Frolek), 27. Tomi (Vrba), 31. Kulyk (Flora), 52. Flora (Rauš, Duchoslav), 54. Rauš (Flora) - 13. Vrabel, 40. Hon (Vrabel). Rozhodčí: Slavka - Reich, Skopal. Vyloučení: 5:4, navíc Frolek (HOD) 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Střely na branku: 43:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 6:2.

Zollpriester (Maloch) - Sedlák, Kulyk, Vanek, Kukliš, Frolek, Strapina - Rauš, Flora, Duchoslav - Výmola, Janota, Kučera - Prčík, Tomi, Vrba - Šála

Kober (Marek) - Bendík, Hlaváček, Slavík, Vrabel, Štindl, Hula, Hon, Březina, Rybka, Volf, Klapetek, Kužílek, Koloca


Ohlasy trenérů

Jan Prčík (SHK Hodonín)
Je důležité, že se nám po prohře ve Žďáru podařilo utkání vyhrát. Hodně si ceníme toho, že se nám doma daří a držíme si domácí neporazitelnost. Ne, že bychom si na tom až tak zakládali, ale chtěli bychom to dodržet, protože víme, že tohle je cesta, jak se dostat do první čtverky. Doma neprohrávat a urvat nějaké body venku. Opava byla těžký soupeř, u nich jsme prohráli na nájezdy, takže jsme věděli o tom, že to nebude nic jednoduchého. Opava spoléhala hlavně na dlouhé přihrávky za obranu, takže si to naši beci museli pohlídat. Většinu zápasu jsme měli hru pod kontrolou, ale některé zbytečné fauly pouštěly do hry také soupeře. Hodně nám opět pomohli kluci z Áčka. Jsme rádi, že funguje domluva s trenérem mužů panem Kosíkem a že nám kluky do zápasů pouští. Dnes hráli Vrba a Kulyk, v neděli by nám zase měli pomoci Charvát a Polesný.

Karel Suchánek (HC Slezan Opava):
Bylo jasně vidět, že Hodonín má daleko lepší tým, než my. Napočítal jsem asi deset hráčů ročníku 1993 a 1994, což se s naším mladým týmem nedá vůbec porovnat a myslím si, že domácí vyhráli naprosto zaslouženě. Mě uspokojila vlastně jen druhá třetina, kdy jsme se dostávali do příležitostí, které jsme ale špatně realizovali. V poslední třetině jsme už neměli síly na odpor. Přijeli jsme se třinácti hráči do pole, z nichž nám navíc dva v průběhu zápasu odstoupili ze hry. Dohrávali jsme na pět beků a šest útočníku. Nemám klukům co vytknout. Musíme se k tomu postavit čelem a hlavním úkolem v této sezoně je pro nás záchrana.