2. kolo, pondělí 6. 9. 2004

HC Dukla Jihlava

1:1 (0:0, 1:0, 0:1)

HC Slezan Opava

32. Dolana (Havel, Rajnoha) - 41. Weiss

Řehoř - Bradáš, Jelínek, Rajnoha, Rosendorfský, Dvořák - Volf, Vlk, Jeniš - Dolana, Havel, Jan Hrbatý - Krča, Filip Hrbatý, Skála - Rezek

Slipčenko - Bršlica, Balcar, Kukol, Fišera, Heider, Vrábel - Měch, Weiss, Davídek - Kříž, Štíhdl, Tůma - Černý, Polok, Foldyna

V utkání bohatém na šance a chudém na góly zahrozili jako první domácí, když si Havel nabruslil mezi kruhy a z otočky zahrál kotoučem na brankovou konstrukci. Několik momentů po skončení přesilovky hostí se v 10. minutě dostal do slibné palebné pozice Kukol, ale projektil z jeho hole minul levou tyč Řehořovy klece. V poklidné první třetině se do šance dostal ještě opavský Davídek, svou mušku však neseřídil přesně a obě mužstva tak odcházela do kabin za bezgólového stavu.

Sotva se hráči vyrojili z kabin na zahájení prostřední dvacetiminutovky, vraceli se zpět. Opavský Vrábel totiž atakoval za jihlavskou brankou Rajnohu tak důrazně, že z plexiskla nadělal umělohmotnou tříšť, kterou pak museli technici jihlavského stadionu odklidit a nahradit plexisklem novým. Po této nečekané přestávce se začalo hrát opět naplno. Jihlavský Jelínek objel branku soupeře, kotouč se dostal k Jenišovi, který dorážel jeho pokus do branky, kotouč se však díky nějaké vyšší moci za brankovou čáru nedostal. Ve 24. minutě se dostal do dvou slepených šancí opavský Weiss, nájezdem ani pohotovou střelou z první si však na Řehoře nepřišel. Po polovině utkání hostům Havel naznačil svou střelou mezi Slipčenkovy betony, že se Dukla chystá vstřelit branku, ale tentokrát byl opavský gólman ještě rychlejší. O několik vteřin později však vybojoval Dolana kotouč za hostující brankou, předložil jej Havlovi, který prvním pokusem trefil hostujícího strážce svatyně, druhým jej přehodil a kotouč doklepl za brankovou čáru domácí kapitán Tomáš Dolana, 1:0. Do konce druhé části hry se hostům povedlo ještě několikrát ohrozit Řehořovu svatyni, ale k vyrovnání jejich píle nevedla.

Zato na začátku poslední třetiny si otevřela domácí obrana taková okna, že by se za ně nemusela stydět ani renomovaná celosvětová firma. Hned ve 41. minutě se totiž srazili ve vlastním pásmu při pokusu o bránění dva jihlavští hráči, čehož dokonale využil Weiss, položil si Řehoře a srovnal na 1:1. Ještě v té samé minutě se před jihlavským fantomem v brankovišti ocitli postupně sami Měch, Weiss a Polok, ale domácí gólman svými zákroky naznačil, že slovo kapitulace mu bude nadále cizí. Nepříjemný moment pro domácí přišel ve 44. minutě. Jihlavský tahoun Havel neudržel nervy na uzdě, sekl zezadu po lýtkách protihráče a s trestem 5 minut + dokonce utkání byl hlavním sudím vykázán do kabin. Jeho rozhořčení nad tímto výrokem ocenil rozhodčí ještě dodatečným trestem ve hře, za který byl domácí hráč penalizován dalším trestem na 5 minut + dokonce utkání. Hosté z Opavy tak měli před sebou, v hokeji málokdy vídanou, přesilovou hru v trvání 10 minut. Z ní si však ukrojili notný krajíc hned v zápětí, neboť pětiminutovým plus osobním trestem do konce utkání byl odměněn za nebezpečnou hru vysokou holí také hostující Tůma. Poslední třetina byla vůbec hodně rozkouskována častými vyloučeními, ani šancí však nebylo pomálu. Dvě z kategorie velkých měl na své čepeli Rajnoha. Poprvé se mu nepodařilo procedit kotouč skrz hradbu těl, která se vytvořila po chybě Slipčenka před odkrytou klecí, druhým pokusem orazítkoval pravou tyč opavské branky. V 55. minutě se dokázal na druhé straně dostat do šance Foldyna, Řehoř však pokračoval v nastoleném trendu a jeho pokus zlikvidoval. V závěru utkání sahali v přesilové hře po obou bodech ještě domácí, ale jejich snaha vyzněla naprázdno a oba celky se po závěrečné siréně rozešli hubenou remízou 1:1.


Ohlasy trenérů

Dalibor Skála (trenér Jihlavy): „Je to škoda. Už jsme byli spokojený s přístupem hráčů k utkání, hráli zodpovědně. Je škoda, že se nám nepovedlo využít ještě nějakou šanci, protože za ten výkon si kluci zasloužili vyhrát."