8. kolo, sobota 25. 9. 2004

VHK ROBE Vsetín

5:1 (0:0, 4:1, 1:0)

HC Slezan Opava

branky: 22. Dědek, 26. Zeman ( Dědek, Hliňák), 27. Navrátil (Hruška P.), 40. Květoň (Havira), 52. Havira (Uhlár, Hliňák) - 38. Bezouška (Tůma). rozhodčí: Dobeš - Mana, Škach. vyloučení: 7:9. využití: 1:0. v oslabení: 0:0 diváků: 120. střely na branku: 25:29.

Štefl - Nedbálek, Dalecký, Zeman, Koloničný, Hrad O., Pavelec, Giba - Květoň, Brynecký, Hruška O., - Havira, Badiura, Navrátil - Hliňák, Kapsa, Hruška P. - Uhlár, Dědek, Husička

Krejčí - Sochacký, Černý, Kříž, Davídek, Polok, Kukol, - Tůma, Filip, Kubaliak, - Weiss, Bršlica, Štindl - Bezouška, Kocián, Balcar

Úvodní část zápasu s Opavou se obešlo bez větších šancích na obou stranách. V první velké šanci byl až v 10. minutě Květoň, který se prokličkoval přes dva beky, zasekl a jen těsně minul opavskou svatyni. O minutu později mohla Opava otevřít skóre. Balcar obloučkem přihrál Černému, který si objel dotírající beky a bekhendem vystřelil na Štefla. Domácí brankář puk jen vyrazil a po střele ze dvou metrů z hokejky Davídka bravurně lapačkou ukončil akci Opavy. Po této akci přišlápla Opava na plyn a usadila se v obranné části domácích, kde stál v brance výborný Štefl. V rychlé brejku ujížděli 2 Opavští na 1, Kříž přihrával do gólové šance Polokovi, ale v poslední chvíli mu puk vypíchl Zeman.

Domácí se však plně nestáhli, ale čekali na chybu Opavy. Vyčkání se vyplatilo, ale z koncovkou to bylo horší. Po chybě v rozehrávce stál před Krejčím Ondřej Hruška, ale smolař dnešního zápasu pálil jen těsně vedle. Minutu před koncem třetiny Květoň prokličkoval obranou a z pravé strany se natlačil před brankáře Krejčího, jednou rukou však zvedl puk nad branku.

Hned po několika vteřinách druhé třetiny otestoval Štefla od modré Černý a naznačil, že právě druhá část utkání bude rozhodující. Ve 22. minutě byl vyloučen Dobešem za držení Kocián a domácím pak trvalo jen pouhé čtyři vteřiny na využití přesilovky. Po vhazování se puk dostal k Dědkovi, který přes klubko hráčů poslal puk k pravé tyči – 1:0. O čtyři minuty později po rychlé akci zvýšil Zemana připsal si svůj první gól v letošním ročníku. O minutu později vypálil z mezikruží Petr Hruška a jeho střelu dorazil přes ležícího gólmana Navrátil -

Rychlý gólový spád přinutil opavského trenéra Doboše vzít oddechový čas, který splnil účel. Opava začala lépe bránit a v následující přesilovce uzavřela Vsetín do „smrtícího zámku.“ Vsetínský brankář přes četné dorážky odolával i po šikovné střele Tůmy z úhlu. Přece jen se Opava zaslouženě dočkala. Vracející se z trestné lavice Bezouška využil toho, že Štefl vyběhl proti němu a bývalý Vsetíňák jen ležícího brankáře přehodil 3:1. Domácí, ale nezpanikařili a minutu před koncem třetiny zvýšil Květoň. Objel s pukem branku a kotoučem rozezvonil vnitřní horní tyčku opavské branky a uzavřel třetinu ve skóre 4:1 pro domácí.

Poslední část byla plná šancí na obou stranách, ale oproti předchozí část nepadali tolik branky. Podobně jako ve druhé části mohli zvýšit Opavští. Davídek ujel vsetínské obraně a Štefl i tentokrát proti němu ostře vystartoval, ale díky vsetínským bekům puk si cestu do vsetínské svatyně nenašel. Ve 46. minutě hrál Vsetín 4 na 4. Havira našel Ondřeje Hrušku a ten opět v bezprostřední blízkosti minul branku Krejčího. Vsetín mohl zvýšit i po střele Giby, kdy se puk pomaličku kutálel za brankovou čáru, ale jeden z opavských obránců puk odpálil do bezpečí. Opavský Waiss v zápětí držen dvěma hráči projel přímo před vsetínského Štefla, kde mu byl puk vyražen a Weiss jen promáchl. Nejen Opava byla hladová po gólu, Hliňák se dostal před branku, ale po blafáku vysoko přestřelil.

O pár minut se domácí fanoušci dočkali. Po rychlé kombinaci střílel Havira do odkryté branky a postil stav zápasu na konečný 5:1. Tři minuty před koncem zatlačila Opava domácí do obrané třetiny a nebýt Štefla, mohla stav ještě více korigovat. Bršlicovu střelu tečoval Tůma přímo do vsetínského fakíra, ale v další šanci musel Štefl z metru betonem vyrazit Kubaliakovu střelu. Opava i přes závěrečný tlak nedokázala změnit stav konečného výsledku 5:1.


Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva: “ Po nešťastné prohře ve Vítkovicích, kde kluci dostali gól v poslední minutě z trestného střílení, jsme měli obavy, abychom neměli žádnou sérii s prohrami. Vyšli nám tři nádherné kombinace a poté mužstvo chytlo úžasné sebevědomí. Zápas mohl skončit daleko větším rozdílem, měli jsme spoustu šancí. Dnes nehrál Hrabal ani starší kluci, ale přesto jsme hráli výborně. Po první třetině jsme byli hlavně bruslařsky lepší. Dneska jsem spokojen, kluci hráli pěkný kombinační hokej.“