14. kolo, čtvrtek 14. 10. 2004

HC Slezan Opava

6:4 (1:1, 2:2, 3:1)

SK Horácká Slavia Třebíč

Branky: 2. Szewczyk (Mlýnek, Wolf), 27.Jurdič (Tošenovjan, Herman), 38.Tošenovjan (Jurdič, Blaga), 43. Trefil (Tichý), 57. Herman, 60. Wolf (Tošenovjan) - 9. Dostál (Popela), 32. Burián, 37. Dostál (Popela, Burian), 57. Burian (Popela). Rozhodčí: Šteier - Hanzlík, Pala. Vyloučení: 2:?, navíc Grofek (OPA) 5 + do konce. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. střely na branku: 27:29.

Zatloukal - Konečný, Kukla, Mrkva, Plachký, Planovský, Tichý, Trefil - Wolf, Bartošek, Blaga, Grofek, Gulda David, Herman, Jurdič, Mlýnek, Szewczyk, Tošenovjan, Vimmer, Vlašánek

Ondrůj P. - Hobza, Kadela R., Málek, Martin, Ondrůj M., Popela, Vlašín, Vozárik - Burián, Burian, Dostál, Jánský, Kadela E., Kejda, Kurial, Matoušek, Nahodil, Novák, Svoboda

Utkání na opavském zimním stadionu připomínalo zápas mužů obou celků. U dorostu ale nebyla v první půli převaha opavských hráčů tak zřetelná, ale i tak šli domácí do vedení hned ve třetí minutě, kdy se prosadil Szewczyk po přihrávce Mlýnka z rohu kluziště. Hosté se nevzdali a vytvořili si několik střeleckých příležitostí, bohužel vyšli naprázdno až do 9. minuty, kdy se po střele Popely prosadil na brankovišti Dostál. V 11. minutě za hrubý faul u hrazení dostal trest na 5 minut a do konce utkání kapitán domácích Grofek, hosté se však v přesilové hře nechali dvakrát zbytečně vyloučit, a tak z pětiminutové přesilovky nebylo nic. Když před koncem první části neproměnil samostatný nájezd Kejda, první třetina skončila za nerozhodného stavu 1:1.

I ve druhé části šli domácí do vedení, když se v 27. minutě prosadil Jurdič po přihrávce Tošenovjana. V této chvíli se nadechli hosté k velkému náporu, jehož výsledkem byla nejen vyrovnávací branka Petra Buriána po samostatné akci, ale i vedoucí gól z hole Dostála, přihrával opět Popela. V další šanci se objevil druhý útok třebíčských hokejistů, ale ze závaru nic nevytěžil a po neodpískaném zakázaném uvolnění a chybě ve vlastním obraném pásmu střílí v čase 37:04 vyrovnávací branku domácích Tošenovjan, asistuje Jurdič. Na konci třetiny ještě nastřelil z mezikruží tyč domácí branky Kejda, ale nerozhodný stav se neměnil.

Do poslední části šla obě mužstva s cílem strhnout vedení na svou stranu. Úspěšnější byli domácí, kteří hned ve třetí minutě poslední části využili dvojnásobnou přesilovku, když byli vyloučeni Hobza a Vlašín a střelu Trefila srazil za záda Ondrůje nešťastně Kurial. Hosté se poté vysunuli dopředu, aktivně se snažili domácí napadat a pokoušeli se o vyrovnání. Po chybě Vlašína, když jeho přihrávku zachytil na modré opavský Herman, však už to bylo 5:3 pro domácí. Třebíč se ještě nevzdala a po další asistenci Popely vyjel před branku Zatloukala hostující kapitán Vilém Burian a vsítil kontaktní gól. Při power-play v poslední minutě ještě měli třebíčští dorostenci šanci srovnat stav, ale nepodařilo se a výsledek po prohraném buly pečetil do prázdné branky opavský Wolf.