Napodruhé neúspěšně, Opava se z Hodonína vrací poražena

  • středa 01. března 2017
  • Soňa Molatová | FOTO: Adam Krátký

Opavě se sice povedlo vítězstvím na domácím ledě vyrovnat stav série, ve středečním duelu ale na jihu Moravy Opavští opět padli a Drtiči tak mají znova jeden vyhraný zápas k dobru. Série pokračuje pátečním klaním ve Slezsku.

ČF3, středa 1. 3. 2017

SHK Hodonín

3:1 (3:0, 0:1, 0:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 5. Vrána (M. Haloda), 8. Kuba (Vrána), 20. Jurča (Vaněk, Polesný) - 36. Holík (Galvas). Rozhodčí: Kopeček - Klouda, Urubčík. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1388. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Kotvan - Haloda M., Miklík, Polesný, Pokorný, Potechin, Loginovskij, Weber - Jurča, Vaněk, Vrána - Kadlec, Peš, Matula - Hajný, Charvát, Kuba - Hložánek, Černohous, Venclík

Wanecki - Galvas, Černý T., Slavík, Holík, Mosler, Šindelář, Tůma - Wolf, Polok, Selingr - Grygar, Kilnar, Černý L. - Herman, Pavelek, Rousek - Svoboda, Sysala, Štindl - Chalupa

Z kráje utkání přišlo vyloučení na opavské straně, čehož Drtiči využili a usadili se v pásmu soupeře. Už to skoro vypadalo, že Slezan dokáže oslabení ustát, když v tom přišla dělovka Jakuba Vrány, která sice zpočátku nepůsobila nebezpečně, Wanecki ji ještě přibrzdil svými betony, mezi těmi si ale kotouč nakonec našel cestu a propadl do hostující brány.

Přesilovka se nabídla také Slezanům, ti ji ale nedokázali zužitkovat a krátce po jejím konci inkasovali, když se snažil prosadit opět Vrána, po jehož akci ještě dorážel Michal Kuba a dvoubrankové manko bylo na světě. Po vyloučení Hermana mohl ještě navýšit Miklík, který ale trefil pouze tyč opavské brány. Na druhé straně měl krátce poté šanci Lukáš Svoboda, který využil vyraženého puku před hodonínskou bránu, ale ani on nepochodil. Krátce před první pauzou ještě navýšil Petr Jurča, který zasadil kotouč do odkryté kasy.

Po řadě trestů na obou stranách dokázala Opava využít přesilovku zásluhou Vladimíra Holíka, který skóroval po vhazování před Kotvanem. Tím ale byly pro druhou periodu a zároveň po zbytek utkání góly vyčerpány.

V posledním dějství zahrozil Hložánek, s jehož střelou si opavský brankář poradil, vzápětí se ale ještě snažili Drtiči dorazit kotouč za Waneckého záda, což se jim sice povedlo, ale pro postavení útočících hráčů v brankovišti nemohl být gól uznán. Ke konci utkání se ještě povedlo dvakrát Tomáši Polokovi ohrozit kasu Hodonína, ale ani v jednom případě se mu nepovedlo dostat kotouč za záda Zdenka Kotvana a tak Drtiči vyhráli středeční klání v poměru 3:1.


Ohlasy trenérů

Stanislav Beťko (Hodonín):
Kluci zvládli dnešní utkání po taktické stránce dobře. V první třetině se nám podařilo vstřelit tři branky a to si myslím, že jsme tam ještě měli dvě gólové šance, které jsme mohli proměnit. Ve druhé třetině jsme na chvíli upustili od našeho plánu, Opava nás rozhodila a byla tam spousta zbytečných faulů. Tím jsme dostali soupeře do hry. Ve třetí třetině jsme si už výsledek pohlídali a odvedli jsme velmi dobrou defenzivní práci. Pro oko diváka to možná nebylo nejhezčí, ale tak se hraje playoff a pro nás je velmi důležitý dnešní bod. Věříme, že v pátek se nám podaří prolomit opavské prokletí. Věříme také v to, že za námi přijedou naši skvělí fanoušci a získáme ve Slezsku třetí bod.

Pavel Hulva (Opava):
Více méně jsme si zápas prohráli v první třetině. Bylo vidět, že z nás mají domácí respekt, ani do nás moc nechodili. Pak jsme ale nezvládli první oslabení a bylo to 1:0. Druhý gól padl, dá se říct, v naší přesilovce, kdy nám ujeli a z dorážky vstřelili domácí druhou branku. Dá se říct, že stejné góly dostáváme pořád a to musíme prostě zlepšit. Třetí branku jsme pak domácím darovali v další přesilovce, kterou hrají domácí velmi dobře. Sice jsme ve druhé třetině snížili na 3:1, ale musíme se víc tlačit do brány. Bohužel, bez toho to nepůjde. Musím ale sportovně pogratulovat domácím, protože dnes byli lepší.