Dobojováno. Slezan podlehl Drtičům a sezona pro něj končí

  • neděle 05. března 2017
  • Redakce

Opavští hokejisté nezvládli pátý duel čtvrtfinálové série na ledě Hodonína a letošní ročník je pro ně minulostí. Slezané sice brzy inkasovali, ale dlouho se drželi na dostřel. Nedokázali však překonat brankáře Kotvana, v poslední třetině dostali další tři góly a po prohře 0:4 v letošním play-off končí.

ČF5, neděle 5. 3. 2017

SHK Hodonín

4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 5. Vrána (Vaněk, Jurča), 42. Matula (Kadlec), 57. Kadlec (Kuba), 60. Vaněk (Pokorný). Rozhodčí: Obadal – Blaha, Wesley. Vyloučení: 4:4, navíc Chalupa, Kilnar a Šindelář (všichni Opava) 10 minut. Bez využití. Střely na branku: 40:31. Diváci: 1 583. Průběh utkání: 4:0. Stav série: 4:1, postupuje Hodonín.

Kotvan – M. Haloda, Polesný, Pokorný, Kužílek, Potechin, Loginovskij – Jurča, Vaněk, Vrána – Kadlec, Peš, Matula – Hajný, Charvát, Kuba – Hložánek, Černohous, Venclík

Urbisch – Galvas, T. Černý, Slavík, Holík, Mosler, Šindelář, Tůma – Wolf, Polok, Selingr – Grygar, Chalupa, Kilnar – Herman, L. Černý, Pavelek – Hartmann, Sysala, Štindl – Rousek.

V nedělním duelu šlo Slezanu o odvrácení konce sezóny, což se na jeho výkonu značně podepsalo. Nejinak na tom byli také Drtiči, kteří lačnili po ukončení série, k čemuž jim právě jeden vyhraný zápas chyběl.

Jednobrankového vedení se ujali domácí zásluhou Jakuba Vrány o vyrovnání se později mohl postarat Pavelek, jehož střele na hodonínskou bránu chyběly jen centimetry, ovšem na vyrovnání jich bylo stále mnoho. Možnost se skýtala Opavě také v přesilovce, kdy od modré pálil Mosler a před bránou se jeho střelu ještě snažil tečovat Wolf, ale ani tato dvojice do vyrovnaného stavu zápas dostat nedokázala.

Krátce před prvním odchodem do šaten zahrozil Štindl, se kterým si Kotvan zvládl poradil. Po pauze se pokoušelo Urbischovi dostat kotouč za záda trio Peš, Jurča, Kužílek, ale ani oni nebyli úspěšní. Ke gólu stačilo málo také poté, co opět Mosler práskl do puku od modré, což sice za Kotvanova nedoplachtilo, před hodonínskou kasou ještě čekal nachystaný Wolf, ale ani jemu se nepodařilo dorazit kotouč do brány. Před druhou pauzou se v šanci ocitl Marek Haloda, ale Urbisch jeho jedovku schoval do lapačky a tak se i na druhou přestávku odcházelo za stavu 1:0.

Více branek přinesla až poslední třetina, po jejímž začátku navýšil na 2:0 Dominik Matula. Následovalo četné vyloučení na opavské straně, při kterém si na trestné lavici téměř museli hráči sedět na klínech. Oslabení se však hostům povedlo ubránit, zato čtyři minuty před koncem zaútočili domácí z protiútoku a Jakub Kadlec poslal za Urbichova záda puk potřetí.

Hostující celek se ještě pokusil vše zachránit tím, že odvolal z brány gólmana a posílil se v poli, což mu ovšem nepomohlo a namísto toho z hole Daniela Vaňka inkasovali ještě čtvrtou branku. Hodonínu se naopak povedlo soupeře vynulovat a Slezan se tak musel na ledě svého soka rozloučit se sezónou.


Ohlasy trenérů

Stanislav Beťko (SHK Hodonín): „Potvrdilo se, že uhrát čtvrtý bod je velmi těžký úkol. Dvě třetiny nám byla Opava na dostřel a nás v těžkých momentech opět podržel výborný Zdenko. I když to bylo dlouho 1:0, tak na obou stranách byla spousta gólových šancí. Ve třetí třetině jsme hráli poctivě zezadu a čekali jsme na chyby soupeře, které přišly a nám se je podařilo potrestat. Moc děkujeme za podporu našim fanouškům a věříme, že nás přijdou podpořit i na semifinálové zápasy, ať už bude naším soupeřem kdokoliv.“

Pavel Hulva (HK Opava): „Bez gólu se jednoduše vyhrát nedá. V první třetině jsme udělali jednu chybu a domácí nás za to potrestali, když proměnili přečíslení, které umí parádně.V závěru jsme to ale museli otevřít a domácí nám dali třetí a čtvrtý gól. Myslím si, že jsme neodehráli špatný zápas a výsledek 4:0 je pro nás možná až moc krutý. I když série hovoří nakonec jasně, tak jsme podle mého nebyli až o tolik horší. Musím ale přiznat, že soupeř byl lepší v předbrankovém prostoru, mají hráče, kteří si tam umí najít kotouč, a to rozhodlo. Mají střelce Jurču, výborného brankáře, který jim to vychytal a já jim můžu jen pogratulovat a popřát jim, ať dojdou co nejdál.“