Slezan slaví první výhru, vynuloval Kopřivnici

  • sobota 16. září 2017
  • Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Hokejisté opavského Slezanu urvali první vítězství v nové sezoně. Na svém ledě si poradili s nepříjemnou Kopřivnicí v poměru 3:0. O své výhře rozhodli Opavští hned v úvodu zápasu, když v rozmezí 115 sekund nasázeli dva góly a bylo hotovo. Hosté totiž nedokázali překonat bezchybného Šafránka a ze Slezska odjeli s prázdnou. Ve třetí části ještě finalizoval skóre povedenou bombou domácí Černý.

3. kolo, sobota 16. 9. 2017

HC Slezan Opava

3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

HC TATRA Kopřivnice

Branky a nahrávky: 6. Herman (Chalupa, Černý), 8. Chalupa (Černý, Wolf), 45. Černý (Galvas, Herman). Rozhodčí: Šutara – Rychlý, Vengřín. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 200. Průběh utkání: 3:0.

Šafránek – Chalupa, Slavík, Šendera, Štindl, Kiss, Galvas – Vaněk, Rousek, Seidler – Vítek, Malina, Hartmann – Černý, Wolf, Herman.

Hromada – Stříž, Krutil, Zuzaník, Marek, Merenda, Kropka, Fojtík – Poruba, Pěnčík, Hrubý, Bartošák, Pargáč, Mach, Suchý, Tomášek, A. Kofroň, Gola, O. Sluštík.

Slezan začal skvěle. Už v čase 5:25 totiž otevřel skóre Herman a dostal opavské mužstvo do pohody. Neuběhly ani dvě minuty, když domácí využili přesilovku. Hromada byl po velkém závaru mimo branku, do které se nestačil vrátit, když pohotový Chalupa bez přípravy propálil hradbu těl před sebou – 2:0.

Předtím ještě Slezan musel přečkat šanci Kofroně, který v oslabení ujížděl sám na Šafránka a mířil mezi betony. Ty ovšem opavská brankářská jednička sklapla včas. V úvodní polovině druhé dvacetiminutovky měli optickou převahu hosté, kterým pomohly dvě přesilovky. Ani jednu z nich ale Tatra neproměnila.

Nejvýraznější šanci měl zřejmě Merenda, který vypálil z mezikruží, ale skvělého Šafránka nepřekonal. Krátce nato na opačné straně Vítek předložil luxusní přihrávku do jízdy Hartmannovi, jenž ale ztroskotal na úspěšném zákroku Hromady.

Opavským pak vyšel start třetí třetiny, když Galvas vysunul Černého, který bombou od levého mantinelu pověsil puk pěkně k tyčce a Slezan držel luxusní tříbrankový náskok. Hosté se snažili s utkáním ještě něco udělat. Hráli v závěru přesilovku, zkusili to také v šesti bez brankáře, ale přes skvěle chytajícího Dušana Šafránka se ani jednou neprosadili.

Opavský tým tak po poctivém výkonu bere první vítězství v sezoně. Další body se bude snažit přidat na ledě Poruby.


Ohlasy trenérů

Antonín Plánovský (trenér HC Slezan Opava): „S Markem Harazimem jsme řešili a dumali, co změnit po výpadku v Novém Jičíně. Dostali jsme sedmičku a byli úplně na dně. Řekli jsme si, že nemůžeme hrát útočný hokej, začneme to dělat naopak a budeme bránit střední pásmo. To se nám nyní vyplatilo. Na góly jsme se sice nadřeli a máme velké nedostatky v přesilovkách, kluci si ale drželi svá místa, což se velice zlepšilo. Jsme rádi, že máme konečně plný počet bodů. Hlavně mě těší, že se bruslilo a kluci bojovali. Dušan Šafránek je vzadu vždy opora. Je to profík, super kluk. Hodně mu pomohli také kluci, kteří lehali do střel.“