Odveta nevyšla. Opavští hokejisté podlehli Novému Jičínu

  • sobota 07. října 2017
  • Redakce | FOTO: Petr Luba

Hokejisté opavského Slezanu podruhé v sezoně nestačili na Nový Jičín. Po bezbrankové první třetině šli Ďáblové do dvougólového trháku. Pak sice snížil Černý, ale hostující celek uklidnil třetí brankou Chvostek a bylo hotovo. Poslední zápas v opavském dresu sehrál zkušený bek David Galvas.

9. kolo, sobota 7. 10. 2017

HC Slezan Opava

1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Ďáblové Nový Jičín

Branky a nahrávky: 52. Černý (Galvas) – 25. Zedník (Kafka, Málek), 39. Motloch (Janiczek, Kratochvíl), 56. Chvostek. Rozhodčí: Holaň – Barteček, Bubela. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 250. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Šafránek – Šindelář, Slavík, Šendera, Pokorný, Tichý, Galvas, Štindl, Kiss – Škoda, Chalupa, Seidler – Malina, Vaněk, Vítek – Wolf, Černý, Herman – Rousek, Hartmann.

Slovák I. – Adamík, Már, Běhal, Hruška, Janiczek, Metelka – Palacký, Pecha, Málek, Motloch, Kafka, Chvostek, Kratochvíl, Gebauer, Kocián, Zedník, Sonnek, Slovák II.

Na první gól se v Opavě čekalo až do druhé třetiny. V té úvodní měli mírně navrch domácí hokejisté. Největší šanci prvních dvaceti minut měl v závěru první části Wolf, který tečoval nahození Hermana jen těsně vedle hostující klece.

Na startu druhé dvacetiminutovky Slezan ukázal raketový nástup. Ďáblové nestíhali a brzy mohli prohrávat. Seidler s pukem unikal sám na brankáře Slováka, ale jeho betony scvakly včas a skóre se nezměnilo.

Stalo se tak až o chvíli později v čase 24:05, kdy Šafránka prostřelil Zedník. Opavští se snažili o rychlé vyrovnání, ale nedařilo se jim vytvořit stálý nápor. Naopak v závěru opět zlobili hosté. Gebauer si nejprve v mezikruží dlouho rovnal puk, aby jej skvělým zákrokem vychytal Šafránek.

Pak ale Novojičínští přidali druhý zásah. Janiczek přihrávkou přes šíři kluziště nabil Motlochovi, který se opřel do puku a zavěsil – 0:2. Třetí gól Nového Jičína měl na holi Adamík, který na led naskočil z trestné lavice a uháněl na Šafránka. Opavský gólman však skvělým zákrokem udržel Slezan ve hře.

Šafránek následně zazářil i po hostujícím přečíslení dva na jednoho, kdy vyrazil ránu Kociána. Vzápětí se Slezané dočkali kontaktní branky. Střelu Galvase od modré tečoval Černý a Opava byla krůček od vyrovnání.

O chvíli později ovšem právě Galvas vyrobil hrubku, když namazal puk Chvostkovi a ten vrátil Ďáblům dvoubrankový náskok. Opavští už další gól vstřelit nedokázali a prohráli 1:3.

Zápas s Novým Jičínem byl poslední pro dlouholetého opavského obránce David Galvase, který se rozloučil s aktivní hráčskou kariérou. Celý klub mu děkuje za jeho věrné služby a přeje hodně štěstí a zdaru v nové roli. Galvas totiž bude ve Slezanu nově působit coby asistent trenéra Marka Harazima.


Ohlasy trenérů

Marek Harazim (trenér HC Slezan Opava): „Prohra nás mrzí, protože jsme přivezli dobré tři body z Valmezu, kde byla na naší straně lehkost. Tentokrát to bylo utrápené. Chtěli jsme trochu odskočit od spodku tabulky. Zápas jsme si prohráli sami, protože jsme udělali individuální chyby, které soupeř potrestal. Nový Jičín byl celkově vždy o krok napřed. Máme na čem pracovat. Tým je mladý, ale všichni věříme, že si to sedne a bude to dobré.“