Opava na posílenou Kopřivnici nestačila

  • středa 11. října 2017
  • Redakce | FOTO: Lukáš Bajgar

Opava na ledě poslední Kopřivnice neuspěla. Tatra nastoupila do utkání hned se třemi posilami a dokráčela si pro vítězství 4:2. Díky třem bodům se v druholigové tabulce dostala právě před Slezan, který odsunula na šestou pozici.

10. kolo, středa 11. 10. 2017

HC TATRA Kopřivnice

4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 7. Vyčesaný (Tomášek), 14. Sluštík (Mach, Marek), 36. Tomášek (Poruba), 60. Kofroň (Mach) – 18. Vaněk (Chalupa, Wolf), 52. Vítek (Seidler, Rudl). Rozhodčí: Koziol – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 10:7. Využití: 1:2. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Hromada (Fendrich) – Stříž, Krutil, Štěpánek, Heinzl, Marek, Bail, Kropka, Mrowiec – Poruba, Pěnčík, Hrubý, Bartošák, Mach, Vyčesaný, Suchý, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík

Šafránek (Wanecki) – Rudl, Slavík, Tichý, Štindl, Kiss, Šindelář, Chalupa, Šendera – Wolf, Pokorný, Černý, Hartmann, Vaněk, Škoda, Seidler, Rousek, Vítek, Malina

Obranu poslední Kopřivnice nově vyztužily tři defenzivní posily – Marek Bail z Poruby, Adam Heinzl z Havířova a vítkovický junior Radim Štěpánek. Zmíněné trio se mohlo spolu s novými spoluhráči těšit z první branky v 7. minutě. Tomášek zavezl kotouč do útočného pásma a našel přesnou přihrávkou volného Michala Vyčesaného, který přesnou trefou otevřel skóre. Ve 12. minutě putovali na trestnou lavici Wolf s Tichým a Kopřivnice převahu dvou mužů v poli využila dalším gólem. Šafránek Ondřeje Sluštíka nejprve skvělým zákrokem vychytal, z další akce už ale vyšel jako vítěz domácí hráč.

Využitou přesilovkou se blýskla i Opava, která se tak postarala necelé tři minuty před úvodní sirénou o snížení. Do střeleckých statistik se zapsal Rostislav Vaněk. Následně se hosté dokonce radovali z vyrovnání, rozhodčí ale po poradě branku pro úmyslné kopnutí puku neuznali, další trefu zase zhatilo postavení útočícího hráče v brankovišti.

Prostřední perioda přinesla jediný přesný zásah. Postaral se o něj v čase 35:20 Martin Tomášek, který tak poslal Kopřivnici opět do dvoubrankového vedení.

Opava se na dostřel dostala až v závěrečné desetiminutovce. Další přesilovou hru využil Jakub Vítek, který si u pravé tyče počkal na Seidlerovu přihrávku. Krátce poté vychytal Šafránek trestné střílení domácího Poruby, srovnání ale Opava ve zbytku zápasu nedosáhla. Naopak to byl 51 sekund před koncem Adam Kofroň, kdo přidal gólovou pojistku do prázdné brány a zajistil tak Kopřivnici definitivně tři body.

Opava tak v tabulce klesla na šestou pozici. Další zápas čeká Slezan v sobotu od 15 hodin, kdy bude v derby hostit nedalekou Porubu.