Opava nezvládla přestřelku s Kopřivnicí

  • sobota 04. listopadu 2017
  • Redakce

Kdo v sobotu zavítal na opavský zimní stadion, na nudu si stěžovat nemohl. Opavští hokejisté hostili v rámci 17. kola druholigové soutěže Kopřivnici a duel nabídl celkem 12 branek. Do třetí periody vstupoval Slezan za stavu 5:4, soupeř ale třemi góly otočil výsledek na svou stranu. V tabulce tak poslední Slezan ztrácí na šestou Tatru už propastných osm bodů.

17. kolo, sobota 4. 11. 2017

HC Slezan Opava

5:7 (3:3, 2:1, 0:3)

HC TATRA Kopřivnice

Branky a nahrávky: 14. Kiss (Seidler), 17. Rudl (Wolf), 20. Seidler (Rudl, Wolf), 31. Rudl (Černý, Vítek), 40. Seidler (Rudl, Vaněk) – 4. Krutil (Poruba, Bartošák), 12. Kofroň (Sluštík), 19. Vyčesaný (Bail, Sluštík), 37. Tomášek (Pargač, Bail), 41. Poruba (Vyčesaný), 57. Kofroň (Krutil), 59. Sluštík. Rozhodčí: Škach – Wesley, Pospíšil. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:7.

Šafránek (Lamla) – Pokorný, Kiss, Šindelář, Rudl, Tichý, Štindl, Chalupa, Slavík, Vilinskij – Kilnar, Herman, Vítek, Vaněk, Maxner, Wolf, Hartmann, Seidler, Černý, Malina, Škoda

Hromada (Fendrich) – Štěpánek, Heinzl, Stříž, Marek, Kropka, Krutil, Bail, Fojtík, Merenda – Poruba, Pargač, Tomášek, Vyčesaný, Sluštík, Mach, Suchý, Bartošák, Pěnčík, Kofroň, Gola

Do utkání vstoupila lépe Kopřivnice, která šla již ve 4. minutě do vedení. Po střele se k dorážce ze vzduchu dostal Michal Krutil a Šafránek byl bez šance. Ve 12. minutě vedla Tatrovka už o dvě branky. Sluštíkovu střelu vyrazil Šafránek pouze k nikým nehlídanému Adamu Kofroňovi, jenž puk doklepl do opavské sítě.

O dvě minuty později se Slezan dočkal snížení. Zsolt Kiss napřáhl od modré čáry a propálil vše, co mu stálo v cestě. A to nebylo vše. V 15. minutě se na trestnou lavici poroučel Bartošák a Opava proměnila přesilovku. Další skrytou střelou z větší vzdálenosti Hromadu zaskočil Dominik Rudl.

Gólové hody pokračovaly i nadále. V 19. minutě vrátil hostům vedení Michal Vyčesaný, jenž potrestal velkou chybu domácích. Ti ale stačili bleskově zareagovat. Rudlovu střelu šikovně tečoval Petr Seidler a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu 3:3.

Ve druhé části se na gól čekalo více jak deset minut, poté ale Dominik Rudl přesnou střelou zápěstím poslal Opavu poprvé v utkání do vedení. To vydrželo šest minut, autor předchozí opavské trefy si tentokrát vybral smůlu, když se rána Martina Tomáška odrazila od jeho hole za záda zaskočeného Šafránka. Slezan se ale i ve druhé třetině prosadil i v samotném závěru. Běžela poslední minuta, když dělovku Rudla tečoval za záda Hromady Petr Seidler.

Opavští vstupovali do poslední periody s jednobrankovým náskokem, ten však již po 39 sekundách neplatil. Do střelecké listiny se tentokrát zapsal Jan Poruba. Kopřivnice ve třetí třetině přečkala celkem dvojí oslabení, aby necelé čtyři minuty před sirénou definitivně udeřila.

Nejprve se do samostatného úniku dostal Adam Kofroň, 63 vteřin před koncem pak výhru hostů pojistil trefou do prázdné branky Ondřej Sluštík. Opava tak prohrála počtvrté v řadě a na předposlední Kopřivnici aktuálně ztrácí již osm bodů.