Opava se držela třetinu, pak vládli Drtiči

  • sobota 09. prosince 2017
  • Redakce

Pouze úvodních dvacet minut dokázali opavští hokejisté udržet krok s druhým celkem tabulky z Hodonína. Po vyrovnané první třetině ale Slezané nakoupili ve druhé části pět gólů a bylo hotovo. Ve třetím dějství přidali Drtiči další várku pěti branek a nakonec v Opavě zvítězili jednoznačně 11:1.

27. kolo, sobota 9. 12. 2017

HC Slezan Opava

1:11 (1:1, 0:5, 0:5)

SHK Hodonín

Branky a nahrávky: 11. Černý (Vítek, Rudl) - 7. Jurča (Žabčík), 23. Kužílek (Jurča), 24. Vrána (Vaněk), 27. Sajdl (Matula), 27. M. Haloda (Vaněk), 38. Vrána (Vaněk), 53. Jurča (Kužílek, Žabčík), 56. Charvát (Romančík), 57. Miklík (Peš), 58. Vrána (Romančík), 60. Sedlák (Vaněk). Rozhodčí: Holaň – Novák, Rychlý. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:3. V oslabení: 0:2. Diváci: 120. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:11.

Šimeček (27. Wanecki) – Pokorný, Kiss, Šindelář, Šendera, Rudl, Štindl, Slavík – Pělucha, Bitomský, Herman, Rousek, Vítek, Horváth, Vaněk, Wolf, Hartmann, Seidler, Černý, Malina.

Kotvan – Sedlák, Kužílek, Mojžíš, M. Haloda, Žabčík, Hladiš, Miklík – Charvát, Romančík, Vrána, Peš, Sajdl, Matula, Jurča, Černohous, Kadlec, Vaněk.

Opavští nezačali ideálně. Neuběhlo ani sedm minut hry a Žabčík si na útočné modré čáře všiml volného Jurči, kterému okamžitě poslal dlouhý pas, a hodonínský forvard si věděl rady. Rychle zpracoval puk, a pak jej pověsil do levého horního růžky Šimečkovy klece.

O chvíli později tvrdě pálil opavský kapitán Černý, Kotvan chvilku nevěděl, kde má puk, ten ale nakonec skončil mimo hodonínskou branku. Slezan se dočkal až v přesilovce. Vítek krásnou přihrávkou přes šířku kluziště mezi dvěma beky oslovil Černého který neměl problém bez přípravy uklidit kotouč do poloprázdné svatyně Drtičů.

Pokud byla první třetina vyrovnaná, o druhé se to říct rozhodně nedá. Hned zkraje druhé části využil Kužílek střelou od modré přesilovku a Hodonín měl zpátky své vedení. Pak Drtiči udeřili i ve vlastním oslabení. Vrána ujel do sólového úniku a parádně pověsil puk pod horní tyčku – 1:3.

Když přišla na řadu další početní výhoda Hodonína, kterou proměnil Sajdl, bylo to už 4:1 a Šimečka v opavské kleci nahradil Wanecki. Ten ovšem inkasoval hned ze druhé střely, které musel čelit, když nedokázal zastavit ránu Marka Halody.

Následně si Slezan zahrál 44 sekund dlouhou přesilovku pět na tři. Tu nejdřív nevyužil a navrch ještě inkasoval. Vaněk s Vránou ujeli do rychlého brejku a druhý jmenovaný jej završil šestou trefou do branky Opavy. Ve třetí části se pokračovalo v podobném trendu.

Přesilovku nejprve využil pohotový Jurča a bylo to 7:1. Další balíček si hosté schovali na na závěrečných pět minut, kdy se trefili hned čtyřikrát. Postupně se prosadili Charvát a Miklík, hattrick završil Vrána a poslední slovo měl v čase 59:25 Sedlák, který upravil konečné skóre na hrozivých 1:11.