Slezan se vrací z Hodonína bez bodu, Drtiči rozhodli ve třetí části

  • sobota 06. ledna 2018
  • Redakce

Opavští hokejisté v Hodoníně dlouho drželi naděje na bodový zisk. Na jihu Moravy vedli a ještě v polovině utkání platilo vyrovnané skóre. Pak ale Drtiči třikrát v řadě udeřili a nakonec zvítězili v poměru 5:2.

34. kolo, sobota 6. 1. 2018

SHK Hodonín

5:2 (0:1, 3:1, 2:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 28. D. Vaněk (Sajdl), 29. Kadlec (Charvát), 35. Miklík (Romančík, Vrána), 46. Hladiš (Sajdl, D. Vaněk), 46. Kadlec (Jurča, Charvát) – 9. Wolf (Rudl, Chalupa), 33. Šindelář (Chalupa). Rozhodčí: Šudoma – Goňa, Pospíšil. Vyloučení: 7:10, navíc Hladiš (Hodonín) a Tichý (Opava) oba 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 1249. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.

O. Haloda - Sedlák, Miklík, Kobylík, Hladiš, Žabčík, Kužílek - Matula, Matějka, Hajný - Sajdl, D. Vaněk Hložánek - Jurča, Charvát, Kadlec - Romančík, Kuba, Vrána.

Šafránek - Fišera, Kiss, Šindelář, Šendera, Rudl, Tichý, Slavík - Bitomský, Herman, Vítek - Štindl, R. Vaněk, Chalupa – Maxner, Wolf, Hartmann - Seidler, Malina, Škoda.

Vstup do sobotního utkání se domácím hokejistům vůbec nepovedl. Už po necelé minutě hry se nabídl Slezanu přesilovou hru Hložánek, ve které se do nebezpečného zakončení dostal hostující obránce Fišera, jenže o chloupek minul Halodovu bránu. V 5. minutě se hodonínský brankář zaskvěl proti obrovské šanci Hartmanna, kterého v mezikruží šikovně uvolnil Malina.

O pár minut později se Opavští mohli radovat z vedoucího gólu. Petr Wolf pálil bez přípravy z Rudlovy přesné přihrávky, proti této ráně byl gólman Haloda zcela bez šance. Krátce před přestávkou to mohlo být již o dva góly, jenže Seidler tečoval ránu od modré čáry jen o chloupek mimo tři tyče.

Díky chybě hostující střídačky mohli Drtiči srovnat stav utkání, Opavané totiž hráli v šesti. Jenže všechny střelecké příležitosti Jihomoravanů končily na připraveném brankáři Šafránkovi. Překonat gólmana Slezanu se domácím povedlo až na přelomu 28. minuty a to hned dvakrát v rychlém sledu za sebou. Sajdl zpoza brány perfektním pasem našel hokejku Daniela Vaňka, který pohotově zametl kotouč za záda opavského strážce svatyně.

O třicet sekund později Hodonín dokonal obrat. Charvát dlouhou přihrávkou z vlastního pásma až na útočnou modrou čáru oslovil Jakuba Kadlece, který šikovně převzal prudký kotouč a příklepem vymetl vzdálenější šibenici Šafránkovy klece. Na tuhle trefu hostující tým ještě dokázal reagovat.

Slezané naposledy v utkání srovnali skóre ve 33. minutě. Prakticky okamžitě po vhazování v útočném pásmu napřáhl ke tvrdé střele obránce Jiří Šindelář, jeho ostrý projektil se zastavil až v síti brankáře Halody. Hráči Baníku si za dvě minuty vzali své ztracené vedení zpět. Přečíslení tři na dva vyřešil Martin Miklík nekompromisní střelou, na kterou si sice Šafránek sáhl, ale nedokázal ji vytěsnit mimo tři tyče.

V závěrečné dvacetiminutovce domácí hokejisté definitivně rozhodly o tom, že všechny tři body zůstanou na Slovácku. Ve 45. minutě usedl na trestnou lavici hostující Malina a následně Drtiči využili první přesilovou hru v utkání. Sajdl nabil Dominiku Hladišovi na osu hřiště, hodonínský obránce napřáhl k nechytatelné dělovce, která zapadla Šafránkovi do sítě mezi rukou a tělem. Na pátou branku Jihomoravanům stačilo pouhých jedenáct vteřin. Jakub Kadlec předvedl hodonínskému publiku, jak vypadá důraz na brankoviště a přidal svůj druhý zásah do černého.

V 53. minutě se z kluziště hodonínského zimního stadionu stal boxerský ring. Téměř každý na ledě si našel svého soka, takže k vidění byly hned čtyři pěstní souboje. Ve dvou z nich hrál hlavní roli hostující obránce Tichý, který si v zápasnické vložce nepočínal zrovna ve stylu fair-play a po zásluze vyfasoval trest do konce utkání. Opavští hokejisté se v závěru odhodlali ke hře bez brankáře, tato skutečnost ale neměla na finální podobu skóre žádný vliv.