Opava prohrála s Novým Jičínem i pošesté

  • středa 17. ledna 2018
  • Redakce

Soupeř z kategorie neoblíbených – přesně takovým je pro Opavu letos tým Nového Jičína. Slezan podlehl v derby nedalekému soupeři už pošesté v sezóně.

37. kolo, středa 17. 1. 2018

HC Slezan Opava

2:4 (0:0, 1:2, 1:2)

Ďáblové Nový Jičín

Branky a nahrávky: 27. Černý (Štindl, Šindelář), 58. Chalupa (Rudl) – 23. Kafka (Uhlár, Gebauer), 38. Gebauer (Běhal, Hruška), 56. Sonnek (Janiczek, Kocián), 60. Kafka (Gebauer, Uhlár). Rozhodčí: Held – Bojda, Mikler. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 28:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.

Wanecki (Šafránek) – Fišera, Šindelář, Šendera, Rudl, Tichý, Slavík – Bjurkland, Herman, Štindl, Vaněk, Chalupa, Wolf, Hartmann, Seidler, Černý, Malina, Škoda

Slovák (Sonnek) – Adamík, Már, Běhal, Hruška, Tomeček, Janiczek – Palacký, Krupa, Pecha, Kafka, Chvostek, Gebauer, Kocián, Zedník, Sonnek, Uhlár

První možnost na otevření skóre měl Slezan, přečíslení dvou proti jednomu ale Rudl neproměnil. Na konci 10. minuty se Štindl zjevil sám před Sonnkem, kotouč nicméně mezi betony hostujícího brankáře nepropasíroval. Následně se po několika dalších šancích Opavy zjevil v dobré možnosti Černý, ani on ale na Sonnka nevyzrál.

Opava měla v první části zápasu více ze hry. Ve 13. minutě se řítil sám na bránu Seidler, ani on ale nedokázal pohnout s bezgólovým stavem. Opava následně musela čelit dvojnásobné přesilovce soupeře, Nový Jičín se ale do vážnější situace nedostal.

Krátce po startu druhé dvacetiminutovky už se stav měnil. Dominik Kafka si vybruslil do pásma, vystřelil a jeho ránu tečoval za záda Waneckého Fišera. Následně ztratil Malina kotouč na modré a do brejku upaloval Palacký, Wanecki ale tentokrát domácí zachránil. Na druhé straně měl dobrou možnost Seidler, tváří v tvář Sonnkovi ale selhal.

Na konci 27. minuty se však Opava přeci jen radovala z vyrovnání. Slezané se v přesilové hře usadili před hostující svatyní a přes chumel hráčů se přesnou trefou zpoza kruhů prosadil Lukáš Černý. Do kabin přesto odcházeli domácí s jednogólovým mankem. Robin Gebauer si před Waneckim zpracoval Běhalovu přihrávku a poslal ji v 38. minutě nad jeho betony.

Vše podstatné se v rámci třetí třetiny událo až na jejím konci. Nový Jičín se dostal na začátku 56. minuty do přečíslení dva na jednoho, které s pomocí teče domácího Rudla dostal do sítě Jan Sonnek. Chvíli poté ujížděl sám na Waneckého Uhlár, domácí brankář ale pohromu nepřipustil. Vzápětí navíc snížil na rozdíl gólu Petr Chalupa, jenž šikovně tečoval Rudlovo nahození.

Opavští to tak v závěru zkusili v šesti hráčích bez brankáře, vyrovnání se ale nedočkali. Naopak to byl exopavský Dominik Kafka, kdo po nahrávce Gebauera trefou do opuštěné klece definitivně rozhodl o třech bodech pro hostující celek. Opava tak prohrála s Novým Jičínem i pošesté v sezóně, tentokrát poměrem 2:4.