, sobota 30. 9. 2000

HK Jestřábi Prostějov

4:3

HC Slezan Opava

1. Hradecký J., 18. Palinek (Janeček Martin), 47.Palinek (Brázda), 60.Černý (Palinek) - 21.Brančík (Šebesta), 22.Sochorek (Rozum), 46.Rozum (Vosátko). Rozhodčí Poruba - Vrdlovec, Gebauer. Vyloučení 4:6, využití 1:2. Diváků oficiálně 3200, podle místních znalců neoficiálně aspoň 4500. Střely na branku: 34:42.

Chlad - Homér, Luštinec, Vlček, Brázda, Rajnoha, Doseděl - Černý, Hradecký J.(41.Hradecký T.), Svoboda - Vasilev, Martin Janeček, Palinek - Šakarov, Ministr, Michal Janeček. Trenér Přecechtěl.

Vojtek - Křetínský, Přibyla, Vosátko, Laurenčík, Galvas, Vilášek (21.Ptáček) - Šebesta, Brančík, Lhotský - Kašík, Sochorek, Rozum - Suchánek, Najdek, Mikšan. Trenéři Suchánek a Hulva.

Domácí byli vedoucí brankou patřičně nabuzeni a v průběhu první třetiny měli nad Slezany jasnou převahu. V jedenácté minutě trefil nejprve Vasilev tyč, ale úspěšný byl až v osmnácté minutě Martin Palinek, který dorazil do branky Vojtkem vyražený puk po střele Martina Janečka. Prostějov v tomto okamžiku právě přestál nápor Opavy a zdálo s že druhá branka definitivně posadila domácí do sedla.

Po přestávce však vyšlo v červenobílých dresech Slezanu z kabiny úplně jiné mužstvo a za 73 vteřin opavští borci Hanáky ze sedla zase posadili na zem. Nejprve se prřosadil v přesilovce Richad Brančík a za 25 vteřin si pohrál s domácí obranou i gólmanem Chladem Dalibor Sochorek. Tým Prostějova se dostal do pořádného útlumu a jen díky výborným zásahům gólmana Chlada neinkasoval v následující minutách další branky. Opava si dokázala s přehledem poradit i s několika přesilovkami, které byly v prostějovském podání přímo žalostné.

Nástup do třetí části měli opavští opět lepší. Nejprve se prosazoval Přibyla, poté Mikšan a v následné hře 4 na 4 ukázkovou kombinací po přihávce Vosátka skóroval Petr Rozum. Byl to už jeho čtvrtý gól v soutěži, zatímco v loňské sezoně si za celých 40 kol připsal jen dva. O minutu později však bylo vyrovnáno. Palinek se protáhl kolem osamoceného Brančíka a po blafáku překona Vojtka. Brankový rozhodčí rozsvítil světlo až po notné chvíli, de facto už v momentě, kdy Richard Brančík puk z brankové čáry odpáli. Sudí Poruba branku nejprve uznal, pak ji odvolal a poté opět uznal, na obou stranách bylo hodně zlé krve, jestli ovšem puk přešel brankouvou čáru se nepodařilo zjistit ani z videozáznamu. V padesáté minutě jásalo bouřlivé publikum opět, ale Martin Vojtek po střele Martina Janečka zachránil na brankové čáře. Už se zdálo, že utkání směřuje ke spravedlivé remíze, když se po vhazování a chybném rozestavení opavských obránců dostal k puku zcela nekrytý Michal Černý a gólem 32 vteřin před koncem rozhodl zápas.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl, trenér Prostějova:Opava byla velice silný soupeř, není náhoda že je na prvním místě tabulky, její hráči maji sebevědomí na rozdávání, to nebylo vždy zvykem. Jsem rád, že naši hráči ukázali, že hrát se dá s každým a díky bojovnému výkonu nakonec zvítězili. Chtěl bych poděkovat divákům za vynikající atmosféru.

Karel Suchánek, trenér Opavy: To se v hokeji stává, že dostanete gól v poslední minutě. Chleba se bude ovšem lámat jinde. To co si dovolili ovšem rozhodčí se mi ovšem vůbec nelíbilo. Pro mě jsme remizovali 3:3.