Dorostenci na závěr prohráli se Zlínem

  • neděle 25. února 2007
  • Tomáš Kubánek

O p a v a - Ve svém posledním utkání této sezóny nepředvedli dorostenci nijak skvělý výkon. A protože ani zlínský soupeř se do útočení příliš nehrnul, mnoho šancí diváci neviděli a výsledek zápasu tak byl dlouho otevřený. Zajímavý hokej se hrál až ve třetí třetině, v jejimž závěru domácí snížili na 1:2, ale napínavou koncovku o chvíli později Valaši gólem na 1:3 odvrátili.

45. kolo, sobota 24. 2. 2007

HC Slezan Opava

1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Berani Zlín

Branky: 57. Kukla (Fišara, Trčka) - 20. Šenkeřík (Šoula), 25. Finsterle (Šoula, Křemeček), 58. Křemeček (Klhůfek). Rozhodčí: Smeták - Rychlý, Šeděnka. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2. Diváci: 70.

Polonyi - Faksa, Rýpar, Kysela, Zacpálek, Dohnal, Koryčanský, Žídek, Kukla - Džemla, Piskoř, Fišara, Vítek, Chvostek, Ondričko, Gulda, Trčka, Machovič, Vaněk, Baďura, Koschatzký.

Zavadil - Řezníček, Jurásek, Šenkeřík, Andráši, Vodák, Musil, Horák - Šlahař, Finsterle, Herman, Honejsek, Klhůfek, Šoula, Vodný, Okál, Kopún, Křemeček.

Zápas Slezanu s lídrem soutěže se rozjížděl velmi velmi pozvolna. Hráči sice poctivě bruslili, hrálo se nahoru dolů, ale akcí, které by si zasloužily označení šance, by se dalo spočítat na prstech jedné ruky. Blahodárný účinek na kvalitu hokeje většinou mívají přesilovky, ale v tomto případě ani početní výhody na té či oné straně nepomohly. Stereotypní nahazovaní a nastřelování od modré čáry nebo od mantinelů narušila pouze velká šance Vodného, kterého u tyče dvakrát vychytal Polonyi, a úvodní branka střetnutí, kterou měl na svědomí Šenkeřík. Zlínský obránce nepříjemným nahozením v přesilovce využil nepřehlednou clonu svých spoluhráčů a opavských beků před domácím brankářem a otevřel skóre.

Ve 25. minutě se favorit utkání dostal už do dvoubrankového vedení, když opět v přesilovce zvýšil Finsterle. Zlínští byli i nadále o trochu nebezpečnější, což dokumentovalo jejich přečíslení dva na jednoho, které však Honejsek vhodně nevyřešil. S přibývajícími minutami konečně začali pookřávat také domácí, ale Ondričko mezi kruhy nastřelil pěknou přihrávku zpoza branky těsně vedle. Ve 37. minutě o sobě dala vědět také dvojice Machovič - Vítek, ale ani jim se přečíslení nevyvedlo. Ve druhé třetině ještě jednou nebezpečně zahrozili Zlínští, kokrétně Křemeček, který střelou z první jen tak tak minul roh Polonyiho svatyně.

Do třetí části Slezané vstupovali s vědomím, že jen zvýšená aktivita je může vrátit zpět do hry o body z tohoto zápasu. V tomto duchu se narodily šance Guldy a Ondrička. Ani Hamé však nezůstávalo pozadu, nebezpečně vypadal blafák Kopúna nebo Okálovo zakončení pěkného přečíslení. Opavská lavička si už v 52. minutě vzala oddechový čas a začala spřádat plány, jak konečně překonat gólmana hostů Zavadila. Měla jim k tomu napomoci i přesilovka šest minut před koncem, v níž však Hamé odolalo. Čisté konto však už Zavadil neudržel v 57. minutě, kdy se od modré trefil tečovanou střelou Kukla. Místo úporného bránění hubeného náskoku se však Valaši drželi známého rčení, že nejlepší obranou je útok, a snažili se co nejvíce času strávit na polovině domácích. A také slavili s touto taktikou úspěch, když střelou z hranice kruhu rozhodl Křemeček definitivně o výhře hostí v poměru 3:1.


Ohlasy trenérů

Michal Piskoř (HC Slezan Opava): "Hráli jsme proti prvnímu celku tabulky v omlazené sestavě. Jsem celkem spokojen, i když nás Zlín chvílemi přehrával. To je ale normální, protože mají výborné hráče. Kluci ale bojovali, snažili se a nakonec jsme mohli při troše štěstí i remizovat."