• středa 08. června 2022
  • Tomáš Chalupa

Příprava v plném proudu! Slezan hlásí první změny, známe rozpis přáteláků

Nadcházející druholigový ročník už se pomalu blíží a opavští hokejisté nelení. Svěřenci kouče Aleše Tomáška už od května trénují, momentálně absolvují neoblíbenou suchou přípravu. Na led opavského zimáku se dostanou na začátku července, od poloviny srpna je pak čekají přátelské zápasy.

Po loňské veleúspěšné sezoně se áčko Slezanu poprvé sešlo na začátku května. Na programu bylo běhání a nabírání fyzické kondice, drily probíhaly i na Tyršově stadionu. „Momentálně jsme ve fázi, že trénujeme především s mladými, starší s námi absolvují středy, kdy máme hrací den,“ přibližuje průběh přípravy kouč Slezanu Aleš Tomášek, kterého i v následujícím ročníku na lavičce doplní Vladimír Holík. „V květnu jsme měli především těžší sílu a běhy, od června začínáme pomalu zrychlovat. V červenci bychom pak měli mít tři týdny volna,“ doplňuje zkušený stratég.

Poté už se jeho ovečky dostanou na led, který by měl na opavském zimáku být koncem července. Přáteláky pak budou na programu od poloviny srpna do poloviny září. Letos Opavu čeká hned osm utkání, ve kterých Slezané síly změří s tradičními soupeři. Dvakrát si zahrají i s Havířovem, tedy se staronovým účastníkem druhé ligy, který vloni sestoupil z Chance ligy. „Chtěli jsme si zahrát i s někým z první ligy, byli jsme v kontaktu třeba se Šumperkem, ale bohužel s druholigovými kluby nemají zájem hrát,“ podotýká Tomášek.

Rozpis přípravných zápasů před sezonou 2022/23:

16.8. 18:00 Opava – Nový Jičín

18.8. 18:00 Opava – Valašské Meziříčí

23.8. 18:00 Havířov – Opava

25.8. 18:00 Kopřivnice - Opava

1.9. 18:00 Opava - Kopřivnice

6.9. 18:00 Nový Jičín - Opava

8.9. 18:00 Opava - Havířov

15. 9. 18:00 Valašské Meziříčí – Opava

Tým z velké většiny zůstane pohromadě, Vojtovič se rve o místo v Prostějově

K jistým změnám samozřejmě také v opavském kádru. Již déle je potvrzený odchod zadáka Marcela Kunce do Havířova. Zajímavá možnost se naskytla vloni desetigólovému útočníkovi Janu Vojtovičovi. Ten se momentálně rve o místo v prvoligovém Prostějově. „Přišel za námi, že má nabídku, samozřejmě jsme mu vůbec nebránili a naopak mu to přejeme. Nikomu rozhodně v rozletu bránit nebudeme, navíc jsme domluvení, že pokud se v Prostějově neudrží, bude hrát za nás,“ hlásí Aleš Tomášek, kterého čeká v roli šéfa střídačky Slezanu už třetí sezona.

Kromě zmíněných dvou odchodů má osmapadesátiletý stratég k dispozici velmi podobný kádr jako v uplynulém ročníku. „Kluci potvrdili, že chtějí zůstat. Rýsují se nám samozřejmě i nějaké posily, ale dokud nemáme nic podepsáno, nemá cenu něco dávat ven,“ zakončil Aleš Tomášek krátké povídání.