• sobota 17. prosince 2022
  • Tomáš Chalupa

V posledním zápase roku bude chtít Opava popřít rčení o novém koštěti

Rok 2022 se chýlí ke svému konci a s tím souvisí fakt, že už před několika týdny se základní část druhé ligy přehoupla do své druhé poloviny. Opava tak jede už podruhé do Žďáru nad Sázavou, na Bouchalkách bude chtít napravit zaváhání ze začátku října. Trápící se Plameny do boje povede nový trenérský štáb v podobě Řehoř – Šír. Zápas začíná v 17:30.

Ke změně na žďárské lavičce došlo po středeční porážce 5:2 na ledě Hodonína. A reakci klubového vedení se nikdo nemůže divit, už od začátku října totiž Plameny třou bídu s nouzí – z šestnácti zápasů vyhrály jediný, tři body přišly 30. listopadu ve Velkém Meziříčí. Poté hokejisty z Vysočiny znovu čtyřikrát padli, což už Martin Sobotka neustál.

„U kormidla Plamen§ skončil po nepřesvědčivých výsledcích dosavadní trenér Martin Sobotka, jehož prozatímně nahrazuje dvojice Milan Řehoř – Vojtěch Šír. Nového lodivoda vedení klubu intenzivně hledá,“ stojí v tiskovém prohlášení Žďáru nad Sázavou. Oba zaskakující kouči rozhodně nejdou do neznámého prostředí, dres Plamenů totiž v minulosti oblékali a v posledních letech působili u tamní mládeže.

Trenérská dvojice přebírá tým na nelichotivé desáté příčce a spíše se tak budou muset ve Žďáru dívat pod sebe, poslední Velké Meziříčí totiž na ně ztrácí jen čtyři body. Do play-off mají Plameny relativně daleko, ztráta na osmý Havlíčkův Brod činí propastných dvanáct bodů. Na druhou stranu, konec základní části je stále daleko a kvalitu rozhodně kádr Žďáru nad Sázavou má. Borci jako Bureš, Jícha, Lojek nebo Gregar spolu hrají dlouho a odepsat je předem by bylo velkou chybou.

I tak ale bude Slezan v roli favorita. Opavě se na konci roku daří náramně a minimálně bod brala v posledních pěti vystoupeních. Ve středu cenný bodík ukořistila na ledě našlapané Kopřivnice. Dokonce mohla z duelu vytěžit i více, v prodloužení ji ale v přesilovce chyběla i trocha potřebného štěstíčka a tak po nájezdech červenobílí prohráli 6:5.

Otázkou zůstává, koho přesně bude mít trenér Slezanu Aleš Tomášek k dispozici. V posledních kolech totiž musel na beku zaskakovat Jan Vojtovič, dlouhodobě je totiž zraněný Fědor, před časem se k němu navíc přidal i Štěpánek a Thiel má otřes mozku. Uvidíme, zda se některý ze zmíněných do hry vrátí. Sobotní duel začíná v 17:30.