• úterý 03. ledna 2023
  • Tomáš Chalupa

Na Bobry i s Malinou! Slezan zahájí rok 2023 doma s Valmezem

Druhá liga se po dvou týdnech znovu probouzí! Pryč je baštění bramborového salátu a jiných vánočních pochutin, už 4. ledna jde Slezan do akce. Prověřit Opavu přijede Valašské Meziříčí. Který z týmů vstoupí do roku 2023 tou pravou nohou? Souboj o další druholigové body na opavském zimáku začíná v 17:30.

Hokejisté Valašského Meziříčí zakončili rok 2022 na 5. pozici se ziskem 37 bodů. To je možná více, než by se před sezonou čekalo, v kabině Bobrů totiž došlo k pořádnému průvanu a několik opor se s klubem rozloučilo. Podobné umístění možná nečekal ani sám trenér Lukáš Plšek.

„Abych byl upřímný, po přípravě a různých odchodech hráčů jsme měli z tohoto ročníku přece jen strach. Máme tady dalších 10 týmů a všechny svým způsobem posílily a 2. liga se vyrovnala,“ svěřil se lodivod Valachů v nedávném rozhovoru pro klubový web. „Ale tím, že jsme se domluvili na dobré spolupráci jak s Přerovem, se Vsetínem a Zlínem, tak se nám odcházející kluky podařilo nahradit a ve výsledku nebylo moc zápasů, kdy bychom úplně propadli,“ pokračoval.

Velkou devízou Bobrů je zvládání těžkých zápasů, hned devětkrát Valmez zvítězil rozdílem jediné branky. Komfortnější výhry by mohly přijít s novým brankářem. Modrobílý dres totiž od ledna bude oblékat gólman Kryštof Ševců. Ten už má v jednadvaceti letech s druhou ligou zkušenosti z Nové Paky a také Hronova. „Zatím se nám na tréninku líbí a s Hronovem, kde naposledy chytal, jsme už domluvení. Kryštof se tak v našem dresu objeví už po novém roce,“ prozrazuje Lukáš Plšek, který by jakožto bývalý brankář měl kvalitního následovníka svého řemesla rozpoznat.

Svým způsobem posilu vytasí ve středu i vlastní stadion hájící Slezan. Poprvé v letošní sezoně totiž do hry zasáhne v minulých letech klíčový centr Vlastimil Malina. Ten si na posledním tréninku suché přípravy zranil koleno a do hry se dostane až nyní. „Ano, Vlasta už zítra nastoupí. Samozřejmě až v zápase uvidíme, jestli je to úplně stoprocentní, už ale nějakou dobu trénoval naplno. S ním teď budeme mít čtyři centry, mimo hru nám ještě bohužel zůstává Adam Beránek,“ přemítá trenér Slezanu Aleš Tomášek. Beránek laboruje se zraněným kotníkem a to, kdy by se mohl vrátit do hry, nyní zůstává opředeno tajemstvím.

Vlastimil Malina v probíhající sezoně poprvé naskočí do soutěžního zápasu. Foto: Petr Widenka.

Opavští by v roce 2023 rádi navázali na vydařený konec roku předchozího a určitě by se z aktuálního sedmého místa chtěli posunout ještě výše. „Během volna jsme se snažili hlavně bruslit, abychom dokázali pokračovat v tom, co jsme předváděli před Vánocemi. To znamená hokej na nějaké vítězné vlně, doufám, že nám pauza nenadělá žádné problémy, protože nám nepřišla úplně vhod. Na druhou stranu jsme si trochu odfrkli a teď do toho jdeme naplno zpátky,“ slibuje šéf opavské střídačky závěrem.