• sobota 07. ledna 2023
  • Tomáš Chalupa

Wolf proti Wolfovi, Slezan proti Brodu. Opava uvidí boj o šestý flek!

Opavský zimák se dnes těší na zajímavý duel. Ve stařičké aréně totiž Slezan změří síly s dalekým Havlíčkovým Brodem. Vzdálenost je ovšem čistě geografická, na mapě druholigové tabulky bychom totiž oba celky našli přímo vedle sebe! Další zajímavostí je fakt, že dnes v obou týmech nastoupí hráči s příjmením Wolf. Adam bude strážit havlíčkobrodskou klec, Petr pro změnu povede elitní opavskou formaci. Který z dvou hladových vlčáků bude po zápase spokojenější? Začínáme v 17 hodin!

Již zmíněnému Adamu Wolfovi je sice teprve 23 let, za sebou už ale má hodně zajímavé štace a momenty. Kmenový brankář jihlavské Dukly má na svém kontě dokonce jeden start v extralize, v sezoně 2019/20 oblékl dres pražské Sparty. Dále zkušenosti sbíral v Kadani, Prostějově či v Kobře Praha. Letos za Jihlavu odchytal tři zápasy, totožný počet jich stihl právě v dresu našeho sobotního soupeře. V brankovišti Brodu je to letos obecně docela divočina, do kasy už naskočilo hned pět gólmanů, z nichž ani jeden neodchytal alespoň 10 špílů!

Při pohledu na obranné řady hokejistů z Vysočiny nám vyskočí především tři jména. Již dvaačtyřicetiletý Jiří Vašíček (4+11) nepřestává být neskutečně platným, koneckonců když odehrajete v extralize přes 500 duelů a se Slavií získáte titul, musí se to zákonitě někde projevit. Dobře si vede i sedmadvacetiletý Roman Čermák (1+15). Zajímavým hokejistou je bezesporu i Ossian Eklund, který vlastní jak švédský, tak finský pas. Dvacetiletého zadáka z Finska do Česka přivedla vloni Bílina, letos mladík stihl v Brodě 12 zápasů se slušnou bilancí 6+6.

Mezi útočníky pak kraluje zkušenost. Pětatřicetiletý Luboš Voříšek (6+21) už v dresu Bruslařů kroutí sedmou sezonu, o pět let mladší Milan Valášek (12+10) pro opavskou defenzivu také může znamenat veliké nebezpečí.

Co se týče postavení v tabulce, tam má náš soupeř na šestém místě 35 bodů, což je stejně, jako sedmý Slezan. Vítěz duelu může dokonce poskočit na příčku pátou, to by ale Valašské Meziříčí doma muselo prohrát s Vyškovem.

No a co říci ke Slezanu? Snad jen to, že Opavští do roku 2023 vstoupili podobně, jako zakončili kalendářní rok předchozí. Tedy vítězně, konkrétně se jim ve středu na vlastním ledě po dobrém výkonu podařilo udolat Valašské Meziříčí 6:3. Hodně dobrým signálem je pro opavskou kabinu i fakt, že prvních pět branek se podařilo Slezanu vsítit při rovnovážném počtu na ledě, v jediné přesilovce navíc Opavští vstřelili poslední svůj poslední gól. Slezané jsou zkrátka ve velké pohodě.

Dokážou si ji červenobílí přenést i do hodně důležitého zápasu, který je může vystřelit až do elitní pětky? Zápas na opavském zimáku začíná v 17 hodin.