• pátek 08. ledna 2016
  • Vojtěch Konečný

Slezan čeká v sobotu bitva se Vsetínem

Naši hokejisté mají před sebou druhé soutěžní utkání v roce 2016. Tentokrát změří síly s druhým celkem tabulky, Vsetínem. Zatímco Valaši si v minulém kole připsali na své konto plný bodový zisk, tak Opava nikoliv. Kdo se bude radovat tentokrát? Dokáže tým ze slezské metropole zvítězit a prodrat se tak na osmé místo? Jistě zajímavý duel začíná v sobotu 9.1. v 17:30.

Valaši hrají momentálně ve velké pohodě, vždyť z posledních osmi zápasů prohráli pouze jediný, a to s Frýdkem-Místkem, lídrem tabulky. Za zmínku stojí především duel s Valašským Meziříčím, kdy Vsetíňané nasázeli Bobrům dvanáct branek a zaslouženě tak brali tři body. V minulém kole se svěřenci trenérů Viktora Hlobila a Luboše Jenáčka radovali znovu. Tentokrát se jim totiž podařilo vyloupit Moravské Budějovice, kde vyhráli 4:2. O góly hostí se postarala čtveřice Vaněk, Ondráček, Zúbek a Dvořák.

Náš sobotní soupeř disponuje velkou útočnou silou, což jasně dokazuje 150 vstřelených branek. Nejproduktivnějším hráčem je Jan Kolařík. Ten má na svém kontě celkem 48 kanadských bodů (26+22). Druhým v pořadí je dříč Daniel Vaněk (13+27). Z obránců je na tom nejlépe zkušený Radim Tesařík (6+26). Jasnou jedničkou mezi třemi tyčemi je Petr Hromada, který průměrně inkasuje 2,4 branek za zápas.

Oba vzájemné zápasy v této sezóně zvládl lépe Vsetín. Valaši nejprve 14. října porazili na domácím ledě Slezan 3:0. První gól utkání vsítil Petr Dvořák, o zbylé dva zásahy se postaral Ondřej Slováček. 21. listopadu už se jednalo o vyrovnanější měření sil. Vsetín si sice vytvořil v první třetině dvougólový náskok, Opavané jej ale zásluhou Tůmy a Selingra smazali. V poslední minutě druhé tercie ale Ondráček vrátil hostům vedení. Ve zbývajícím průběhu pak hráči ve žlutých dresech ještě dvakrát rozzářili červené světlo za Šafránkovou svatyní, zatímco Slezan se prosadil pouze jednou. Konečný výsledek: HC Slezan Opava – VHK Vsetín 3:5.

Sestavy obou celků v posledním odehraném utkání:

HC Slezan Opava: Šafránek – Galvas, Tůma, Mosler, Tichý, Vrabel – Baďura, Chalupa, Wolf – Svoboda, Polok, Vítek – Herman, L. Černý, Rousek

VHK Vsetín: Hromada – Ostrčil, Řezáč, Nedbálek, Vrba, Žák, Ambruz, Hryciow, Báchor – Zúbek, Vaněk, Kolařík, Slováček, Dvořák, Vítek, Kajaba, Vávra, Finsterle, Abdul, Hrazdíra, Ondráček

Na oficiální internetové stránky našeho soupeře se můžete podívat zde.

Sobotní zápas můžete sledovat také prostřednictvím textového on-line přenosu.

Delegace rozhodčích:

Jiří Fiedler – Zbyněk Novák, Vladimír Rožánek

Další zápasy 32. kola:

HK Nový Jičín – SHK Hodonín
HC Technika Brno – HC Moravské Budějovice 2005
SK Karviná – HC Bobři Valašské Meziříčí
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC LVI Břeclav
HC Frýdek-Místek – HC Kopřivnice