• středa 10. října 2018
  • Redakce | FOTO: Lukáš Bajgar

Kouč nám dal impuls. Hráči chtějí trénovat, pochvaluje si kanonýr Wolf

S deseti kanadskými body je aktuálně nejproduktivnějším hráčem v opavském dresu. Týmový kanonýr Petr Wolf hodil za hlavu neúspěšnou loňskou sezónu a rád by zase se svým celkem pronikl do vyřazovacích bojů. "Letos je to úplně nový tým, nový trenér i nová motivace," říká v rozhovoru třicetiletý útočník.

Po nevydařené loňské sezóně jste zatím po sedmi utkáních v tabulce na pátém místě. Panuje v kabině spokojenost?
K loňské sezóně bych se nerad vracel, radši jsem už na ni zapomněl. Letos je to úplně nový tým, nový trenér i nová motivace. Zatím jsme odehráli sedm zápasů a takřka všechny byly velice vyrovnané. Určitě vidím pozitivně to, že se držíme s čelem tabulky.

Po třech porážkách se aktuálně vezete na vítězné vlně. V čem tkví kouzlo toho, že se vám teď tak daří?
Musím vyzdvihnout naše brankářské duo, zatím chytají výborně – i já na trénincích mám co dělat, abych jim dal gól (smích). Jen si přeji, ať jim forma vydrží po celou sezónu. Nejprve jsme tři zápasy prohráli o jeden gól, teď jsme o ten gól dali více my.

Naposledy jste vyhráli ve Žďáru nad Sázavou, který do té doby neztratil za šest zápasů ani bod. Taková výhra asi hodně povzbudí, že?
Věděli jsme, že to bude velmi těžký soupeř, což byl, a myslím si, že jsme se na něho dobře připravili. Je pravdou, že na sebevědomí to přidá, a doufám, že nás tahle výhra posune dál.

Co zápas ve Žďáru rozhodlo?
To, že Malda (Vlastimil Malina – pozn. red.) konečně vystřelil (úsměv). Ne, těch faktorů bylo hodně. Důležité určitě bylo, že jsme nesložili zbraně a hráli až do konce. Musím poděkovat i našim fanouškům, kteří nás tak daleko přijeli podpořit.

Navzdory třem prohrám jste letos v žádném utkání vyloženě nepropadli, všechny porážky byly jen o gól. Co se oproti loňské sezóně změnilo?
Jak už jsem se zmínil, je to hodně obměněný tým, který má nového trenéra, ten má nové metody a určitě nám dál nový impuls. Přišlo i dost nových hráčů, kteří chtějí trénovat.

Jak se vám vlastně pod novým trenérem Janečkem pracuje? V čem jsou třeba jiné jeho tréninky?
Ze začátku jsem se toho trochu obával, protože tréninky byly docela náročné. Spousta z nás hráčů navíc má svou práci a není vždy lehké to spojit. Nicméně zpětně můžu říct, že věděl, co dělá. Jde vidět, že má zkušenosti a je jenom na nás, jak je zužitkujeme.

S pěti góly a deseti kanadskými body jste aktuálně nejlepší střelec i nejproduktivnější hráč týmu. Jak jste se svými výkony spokojen a za kolik gólů budete rád na konci sezóny?
Jsem samozřejmě rád za každý bod. Snad mi forma vydrží. Sezóna je dlouhá a vše se bude sčítat až na konci, kde jsou důležité jiné body. Tady doufám, že jich bude hodně a budeme hrát play-off.

Ve středu máte volno, jak ho vy osobně využijete?
Máme volno, to je pravda. Zajedu se podívat na derby Horní Benešov – Krnov.

V sobotu pak zamíříte do Kopřivnice. S čím na led soupeře pojedete?
Z Kopřivnice chceme odvézt body. Na zápas se musíme připravit jako na každý jiný, ale když budeme hrát jako v posledních utkáních, tak si myslím, že fanoušky nezklameme.

Filip Lefenda