• úterý 11. prosince 2018
  • Redakce

Opava získala Jaroše. Věřím, že letos uděláme super výsledek, přeje si posila

Slezan získal do svých řad novou útočnou posilu. Už ve středečním domácím utkání proti Žďáru nad Sázavou se opavským příznivcům představí útočník Tadeáš Jaroš, jenž má zkušenosti třeba s českou Chance ligou, do níž již postoupil se dvěma týmy, či polskou nejvyšší soutěží. "V Opavě se mi líbí, cítím se tu jako doma. Věřím, že budu přínosem a klukům pomůžu," říká v rozhovoru náš odchovanec.

Tadeáš Jaroš je čtyřiadvacetiletý odchovanec opavského hokeje, který v dorosteneckém věku zamířil do Třince. Pak se přesunul do partnerského klubu Ocelářů z Frýdku-Místku, v jehož dresu si zahrál také první ligu. V uplynulé sezoně Jaroš nastupoval za Porubu, které pomohl k postupu do Chance ligy.

Ve 40 utkáních základní části vstřelil jedenáct branek a přidal 23 nahrávek na gól. V play-off sehrál dalších osm duelů, ve kterých zapsal dvě asistence. Aktuální ročník zahájil v polském Sosnowci, kde sehrál dvanáct utkání, vstřelil gól a připsal si čtyři přihrávky.

"Kariéru jsem začal v Opavě, v patnácti letech jsem pak odešel do Třince, kde jsem hrál pět let. Následně jsem zamířil na třineckou farmu do Frýdku-Místku, s nímž jsem postoupil do první ligy, kterou jsem hrál. Posléze jsem postoupil do první ligy i s Porubou. Dále jsem pokračoval do polského Sosnowce, kde jsem působil v nejvyšší soutěži," líčí průběh své dosavadní kariéry Jaroš.

Jak se zrodil jeho příchod do Opavy? "Skončil jsem v Polsku a chtěl jsem někde trénovat, tak jsem se domluvil s panem Janečkem a trénoval jsem tady. Čekal jsem na nějaké nabídky, které nakonec sice přišly, ale nebyly pro mě moc zajímavé. Zájem tak projevila Opava. Líbí se mi zde, jsem tu spokojený. Lákala mě i spolupráce s panem Janečkem, protože je to trenér, který svou práci dělá na 110 procent, což zde v poslední době nebylo. Znám zdejší kluky a hlavně budu doma, tak jsem se v Opavě vždy cítil," pochvaluje si nová útočná akvizice Slezanu.

Jaroš bude v Opavě působit v rámci dvouletého hostování. "S tím, že jsem s vedením domluvený na tom, že kdyby přišla nabídka, která se takříkajíc neodmítá, tak mě pustí. Jak jsem už ale říkal, v Opavě se mi líbí. Věřím, že budu přínosem a klukům pomůžu," přeje si hráč, který opavský dres navlékne již ve středu proti Žďáru nad Sázavou.

Jaroš okomentoval také poslední výsledky, u nichž zatím herně chyběl. "V Orlové to bylo špatné, to všichni víme. Kluci to ale hodili za hlavu a proti Havlíčkovu Brodu ukázali, že hokej hrát umí. Bojovali a dokázali, že hrát se dá úplně s každým. Věřím, že budeme dále sbírat body a uděláme v této sezóně super výsledek," dodává.

Novou spolupráci si pochvaluje také trenér Martin Janeček. "Od Tadeáše si slibujeme posílení naší ofenzívy. Dokazuje to již několikátou sezónu a my věříme, že se nám podaří vytvořit mu prostředí, ve kterém se bude cítit jako doma, a že nám veškerou důvěru skvělými výkony několikanásobně vrátí. Je to nejen kvalitní hokejista, ale i výborný kluk s charakterem, které do týmu hledáme. Další opavský odchovanec, který se rád vrací do našeho mateřského klubu. Je to cesta, kterou se chceme ubírat. Jako trenér se na spolupráci moc těším," libuje si ambiciózní kouč, který poprvé využije služeb nové posily už tuto středu.

Filip Lefenda, Jan Šimek, Tomáš Chalupa