• pátek 14. prosince 2018
  • Redakce | FOTO: hcmb.cz

Další neznámá. Opava jede do Moravských Budějovic

Po výhře nad lídrem jižní skupiny ze Žďáru nad Sázavou čeká Opavu další těžký soupeř. Tentokrát vyzvou svěřenci kouče Janečka druhý tým skupiny Jih, navíc na jeho ledě. Slezané se v sobotu vydají do Moravských Budějovic, kde budou od 17 hodin bojovat o další druholigové body.

Opava si po minulém kole polepšila ve své skupině na třetí pozici, když vyhrála podruhé v řadě. Nyní však narazí na soupeře, který neprohrál už pět kol! Žihadla jsou ve skupině Jih druhá, když mají jen o tři body méně než vedoucí Žďár.

Tahounem Moravských Budějovic je útočník Ladislav Rytnauer, který se v letošní sezóny prosadil už osmnáctkrát! Navíc zaznamenal i patnáct gólových nahrávek. Pozor si budou muset dát Opavští i na Davida Horkého (14+14).

"Moravské Budějovice jsou další velkou neznámou, dle výsledků se ale jedná o velmi kvalitní tým. My se budeme snažit držet svého v poslední době poctivého výkonu, jen s lepším vstupem do utkání. Jedeme se poprat o další body i v tomhle těžkém duelu," vyjádřil se tradičně k nadcházejícímu protivníkovi trenér Martin Janeček.

Duel startuje na ledě soupeře v sobotních 17 hodin. Pokud se na něj nevydáte osobně, můžete jeho průběh sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu.

Filip Lefenda