• pátek 17. května 2019
  • Redakce

Slezan ovládl celoroční soutěž Superturnaje.cz

Společnost Superturnaje.cz, která se věnuje fotografování malých hokejistů na turnajích na svých webových stránkách vyhlásila na začátku hokejové sezóny 2018/19 Celoroční soutěž o evropský superpohár, jehož se účastnil každý tým účastnící se turnajů evidovaných právě na webových stránkách www.superturnaje.cz.

Soutěžilo se napříč všemi věkovými kategoriemi od ročníku 2003 do 2012.

Také HC Slezan Opava se zúčastnil řady turnajů "podporovaných" společností Superturnaje. Největší aktivitu v uplynulé sezóně z opavských družstev vyvíjel tým ročníku 2011 pod vedením trenéra Jiřího Fajkuse, který se zúčastnil turnajů v Orlové, Karviné, Novém Jičíně, Bohumíně, Horním Benešově, Uničově, Krnově, v maďarském Dunaújvárosi a také uspořádal dva vlastní turnaje. V řadě těchto turnajů se opavskému družstvu podařilo dosáhnout velmi dobrých výsledků a dosáhlo tzv. na bednu.

To mu v celkovém součtu vyneslo vítězství v celoroční soutěži za ročník 2011. „Přestože v dané kategorii nejsou rozhodující výsledky a hlavní je radost ze hry, čas strávený v týmu a rozvoj hokejových dovedností, úspěch nás všechny těší. V této kategorii se sešla velmi dobrá parta nejen kluků, ale i rodičů, kteří umí na turnajích své děti svým povzbuzováním skvěle podpořit. Věřím, že kluky bude hokej i nadále bavit a budou dál na sobě pracovat,” řekl trenér Jiří Fajkus.