• pátek 11. října 2019
  • Tomáš Chalupa

Do Slezska přiletí z Vysočiny moravskobudějovická Žihadla

Opava se po smolné porážce v Havlíčkově Brodu vrací na vlastní kluziště. V sobotu doma Slezan přivítá trápící se Moravské Budějovice, které ještě nemají ani bod. Loni přitom byla Žihadla černým koněm soutěže, v létě ale v klubu nastalo zemětřesení.

Po loňské veleúspěšné sezóně, ve které Žihadla překvapivě dolétla až do finále a kontumačně v něm prohrála se Sokolovem, se žlutočerní vrátili zpátky nohama na zem. Ještě v létě to navíc vypadalo, že se druholigová licence přesune do Znojma a v Moravských Budějovicích se bude hrát maximálně krajský přebor, to se ale nekonec nestalo a tak jsou i letos borci z Vysočiny soupeřem Slezanu.

Zatím ale spíš než Žihadla připomínají neškodné včelky, které se se skóre 13:45 a bez bodového zisku trčí na samotném chvostu tabulky. Částečně se to dá přičíst nesehranosti mužstva, protože kádr Moravských Budějovic se od loňska změnil k nepoznání. Z největších opor zůstali pouze útočníci David Horký a Petr Krutiš, na soupisce už ovšem nenajdeme Rytnauera (loni 30+25), Mikeše (6+16), ani produktivního beka Kabelku (9+18). Svěží vítr do kabiny přináší mladíci ze Znojma, se kterým Budějovice úzce spolupracují.

Slezanu výsledkově nevyšlo poslední utkání v Havlíčkově Brodu, kde Opavšti padli 3:2. Trenér Pavel Zdráhal ale své ovečky po utkání i přes prohru chválil. „I přes porážku jsem s výkonem a přístupem mužstva maximálně spokojen. Byla tam z naší strany velká bojovnost a takhle si to představuji. V powerplay jsme měli šance na vyrovnání, ale bohužel nám to tam nespadlo. Body ani přes dobrý výkon nevezeme, ale i takový občas hokej bývá,“ pravil po zápase.

Podobně mluvil i odchovanec Kryštof Lamla, který se na Vysočině poprvé v letošní sezóně postavil mezi tři tyče od začátku zápasu. „Podle mě ten zápas měl úplně všechno, lidem se musel líbit, jen měl bohužel pro nás hořký konec. Pokud ale takhle budeme hrát i další zápasy, tak půjdeme tabulkově nahoru,“ věští Lamla.

Sobotní utkání startuje na opavském zimáku v 17 hodin.