• úterý 29. října 2019
  • Tomáš Chalupa

Šlágr kola v Opavě. Rozjetý Slezan hostí Šumperk

Netradičně v úterý čeká opavské hokejisty další druholigový zápas. A šichta to rozhodně nebude jednoduchá. Na ledě Slezanu se totiž představí vedoucí Šumperk. Utkání začína v 18:30, podaří se Opavským favorita překvapit?

Výkony Šumperku jsou impozantní. Draci ničí jednoho soupeře za druhým a rázně kráčí za svým předsezónním cílem. Ten zněl jasně – postup do Chance ligy.

V dresu Draků nejdeme několik dobře známých tváří. Trojice Wanecki, Jaroš a Spratek ještě loni oblékala červenobílý dres a ve svém novém klubu se všichni tři řadí k velkým oporám a na úspěšném začátku sezóny mají výrazný podíl. Tadeáš Jaroš je v klubovém bodování s bilancí 6+13 druhý, lepší je pouze Daniel Vachutka, který drží neskutečné tempo. Průměrně sbírá přes dva body zápas (12+13). Šumperskému výběru pak šéfuje ještě vloni trenér Opavy Martin Janeček.

Síla Draků se naplno projevila v sobotu. Ve šlágru kola doma přehráli druhý Havlíčkův Brod 6:1 a prvním místě tak aktuálně na svého soka mají čtyřbodový náskok.

Domácí Slezan tak logicky půjde do utkání v roli outsidera, ale s touhou soupeře překvapit. Poslední týdny navíc Opavským vycházejí parádně a v posledních čtyřech kolech brali maximální možný počet bodů. Naposled se ze slezské metropole vracel s prázdnou čtvrtý Hodonín, za kterým už Slezan zaostává pouze kvůli horším vzájemným zápasům.

„Šumperk je nejlepší tým ligy, my ale chceme uhrát dobrý výsledek,“ velí před utkáním trenér Slezanu Pavel Zdráhal.

Klub se navíc rozhodl udělat akci pro fanoušky. V 16 hodin hostí Slezský FC v rámci MOL Cupu Jablonec. Pokud u pokladny na zimáku předložíte lístek nebo permanentku z fotbalu, na utkání můžete jít zdarma.