• neděle 03. listopadu 2019
  • Jiří Potůček

Ženy rozstřílely Břeclav

2.11.2019 v 9. kole 1. ligy žen – sk.B sehrály opavské hráčky na domácím ledě utkání s týmem HC Lvi Břeclav, který porazily 7:1 (2:0, 2:1, 3:0)

Sestava Opavy: Jeřábková, Mrňková – Šoltysová (C), Pěluchová, Sládečková (A), Gilíková, Repperová – Kučerová, Krpcová, Barvínková (A), Horová, Kubánková, Svobodová, Lesníková, Vlašánková, Bartoňová

Branky a nahrávky: 5. Svobodová (Krpcová, Horová), 9. Krpcová (Svobodová, Sládečková), 29. Kubánková (Vlašánková, Sládečková), 39. Kubánková (Svobodová, Šoltysová), 41. Vlašánková (Barvínková, Kubánková) 51. Svobodová (Barvínková, Kubánková), 58. Lesníková (Vlašánková, Barvínková) – 30. Koníčková (Dobrovolná)

Rozhodčí: Klapetek – Kroček, Těžký

Vyloučení: 1:3 navíc Hrdinová (Břeclav) 5 + do konce utkání, Využití 3:0

Během týdne se nám uzdravily všechny hráčky, proto jsme mohli do utkání vstoupit v plné sestavě a hrát na 3 útoky. Před utkáním jsem upozornil holky, že nás nečeká nic lehkého, jelikož hraje první s druhým a Břeclav to nehraje vyloženě v rukavičkách. Myslím si, že v první třetině jsme do toho docela vlítli a po zásluze šli rychle do vedení. Skóre jsme potom ještě navýšili a hra odpovídala tomu, jak jsme se domluvili před utkáním.

Druhá třetina začala v podstatě tam, kde skončila první. Opava má všeobecně v tomto ročníku slabší druhé třetiny, ale nicméně utkání jsme drželi pevně v rukou a navyšovali skóre.

Do 3. části jsme nastupovali s tím, že se pokusíme navýšit skóre a dohrát utkání v klidu. Ze strany soupeře bylo chvílema vidět, že dochází síly, ale nicméně ještě do půlky třetiny nás docela potrápili. Poté jsme už zápas rozhodli v náš prospěch a utkání skončilo v poměru 7:1.

Ohlasy trenérů:

Úvodem bych chtěl holkám poděkovat za předvedený výkon, i když opět byla malinko slabší druhá třetina, ale už to nebylo tak, jako za Vsetínem. Mrzí mě trošku chování některých hraček Břeclavi, ale to se mi nepodaří asi změnit. Mrzí mě nejvíc, že se nám vrátila po 6 týdnech Lucka Kučerová a dnes opět nedohrála utkání a skončila s větším zraněním v nemocnici, kde čeká na operaci se zápěstím. Byl bych rád, aby takové utkání už nebyly a všechny týmy v ženské soutěži opravdu hráli hokej, a ne různými způsoby se napadat a vlastně si ubližovat, potažmo zraňovat hráče. Další víkend máme sice pauzu a pokračujeme za 14 dní, kdy odjíždíme do Brna.

Trenér týmu Martin Repper

Vedoucí týmu Jiří Potůček

Aktuální tabulku soutěže najdete zde.

10. zápas sezóny WHC Valkyries Brno vs Ženy HC Slezan Opava budeme hrát dne 16.11.2019 na ZS v Kuřimi.