• pondělí 02. prosince 2019
  • Tomáš Chalupa

Ženy se na ledě Cherokees trápily, nakonec ale vezou tři body

Ve 12. kole 1. ligy žen zajížděly naše ženy na led posledního týmu HC Cherokees. A zápas to pro ně byl složitější, než asi samy čekaly. Nakonec ale díky dobré třetí třetině ubojovaly výhru 7:5.

HC CHEROKEES - HK OPAVA 5:7 (3:2, 2:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 8. Šlanhofová , 9. Vallová, 19. Šlanhofová , 32. Bubíková , 40. Bubíková -11. Svobodová (Sládečková), 18. Svobodová (Kubánková, Gilíková), 22. Horová (Svobodová, Šoltysová), 25. Horová (Kubánková), 45. Svobodová (Kubánková), 52. Svobodová (Krpcová), 52. Kubánková (Svobodová).

Vyloučení 9:5.

Opava: Jeřábková (Mrňková) – Sládečková, Gilíková, Repperová, Pěluchová – Lesníková, Krpcová, Vlašánková, Horová, Šoltysová, Svobodová, Maxnerová, Vaňharová, Bartoňová, Kubánková. Trenér: Martin Repper.

Do utkání vstoupily opavské ženy velice svižně, ale domácí tým paradoxně dávál góly. V 9. minutě už naše ženy prohrávaly 2:0, ale pořád se snažily hrát svou hru a také se podařilo vyrovnat, ale do šatny se šlo za stavu 3:2 pro domácí.

Do druhé třetiny došlo k výměně v brance hostů a znovu Opava tvořili hru, ale domácí dávaly góly. Na konci druhé třetiny naše ženy opět prohrávaly o jeden gól.

Do třetí třetiny došlo u našich žen k změnám v sestavě a hned celá hra ožila a nakonec dovedly utkání do vítězného konce a vezou si domů další tři body.

Martin Repper (trenér Opavy): „Do utkání jsme sice vstoupili docela odvážně a bylo na ledě vidět, že spolu hraje první s posledním týmem, ale góly dávaly jen domácí. Mám takový pocit, že soupeře, který je poslední v tabulce, jsme podcenili hlavně v důrazu před brankou a po chybách v obraně jsme první třetinu prohráli 3:2. Do druhé třetiny jsem vyměnil gólmana, ale naše hra byla stejná jako v první třetině a do šaten jsme šli za stavu 5:4 pro domácí. V přestávce bylo potřeba si něco říct a zredukoval jsem sestavu na 2 lajny a 3 třetina už byla úplně v naší režii a zaslouženě si vezeme 3 body. Je potřeba, aby se naše holky zamyslely nad tím, aby nikdy nepodcenily soupeře a od začátku hrály zodpovědně nejen dopředu, ale taky dozadu."

13. kolo hrají ženy doma v neděli 8. prosince od 12:00 se Vsetínem.