• úterý 10. prosince 2019
  • Tomáš Chalupa

O třetí místo si to doma Slezan rozdá s Valmezem

Opavští hokejisté sice v sobotu zvládli důležitý duel se Žďárem nad Sázavou 4:1, vydechnout si ovšem mohli jen na chvilku. Už ve středu je totiž čeká další těžké utkání, do Slezska přijedou Bobři z Valašského Meziříčí, se kterým se Slezan porve o třetí místo. Duel vypukne úderem 18. hodiny.

Bobři letos hrají zvláštní sezónu, která by se dala rozdělit do dvou částí. Po té první, která trvala patnáct kol, se zdálo, že budou Valaši bojovat o druhé místo s Havlíčkovým Brodem. Jenže z posledních deseti uktání uhrál Valmez pouhých sedm bodů a na Bruslaře už jich výběr trenéra Jiřího Weintritta ztrácí propastných jedenáct. V posledních třech kolech navíc nebral ani bod, postupně prohrál s Kopřivnicí, Novým Jičínem i Šumperkem.

To samozřejmě neuteklo ani pozornosti klubového vedení, které se rozhodlo reagovat. Ve Valašském Meziříčí se minulý týden objevila staronová tvář v podobě Jiřího Slováka, který v posledních letech patřil k nejproduktivnějším útočníkům nedalekého Nového Jičína. Bobři navíc v posledních zápasech postrádají útočníky Brunce a Pořického, takže se jim návrat Slováka hodí o to víc.

I když to Bobrům v poslední době na ledě nejde, nesmíme zapomínat na to, že jsou zatím jediným celkem, který dokázal dobýt opavskou tvrz v základní hrací době. Na začátku října v Opavě vyhráli 3:5 a kromě Šumperku, který na ledě Slezanu vyhrál v prodloužení, jsou jediným celkem, který se domů nevracel s prázdnou. I v druhém letošním vzájemném měření sil se ale radovali hosté, Slezané na Valašsku vyhráli jasně 5:1.

Jak již bylo řečeno výše, ve středečním utkání kromě tří bodů půjde o také třetí místo v tabulce, oba celky mají shodně 33 bodů. "Valmez má velmi silné mužstvo, jako jediní nás doma porazili v základní hrací době. Předvedli tady parádní a efektivní hru, očekávám, že přijedou se stejným úmyslem. My ale v utkání samozřejmě chceme bodovat,“ velí opavský lodivod Pavel Zdráhal.