• pátek 10. ledna 2020
  • Tomáš Chalupa

V souboji tabulkových soupeřů vyzve Slezan Hodonín

Opavští hokejisté se představí už potřetí za sebou doma. Už šest posledních soupeřů se ze slezské metropole vracelo s prázdnou, tentokrát zkusí opavskou pevnost dobýt nebezpečný Hodonín. Utkání začíná v sobotních 17 hodin.

Hodonín letos prožívá zajímavý ročník, ve kterém počítá ztráty důležitých plejerů, ale i přesto drží kontakt s Opavou a Valašským Meziříčím, na oba momentálně z pátého místa ztrácí dva body. Již dříve slovácký celek opustili kvalitní útočníci Finsterle a Balán. První jmenovaný zamířil do Nového Jičína, druhý pro změnu vyslyšel volání slovenské extraligy. Poté ještě skončil trenér Aleš Flašar, kterého nahradil Michal Konečný, bek Roman Čermák odešel do Moravských Budějovic.

A tím trable Drtičů nekončí. Před Vánocemi potkalo nepříjemné zranění oka Dominika Matulu, kvůli kterému nejproduktivnějšímu hráči Baníku sezóna předčasně skončila. „Všechny nás to moc mrzí. Dominik patřil ke klíčovým hráčům, byl důležitým článkem naší sestavy. Věřím, že se dá co nejdříve do pořádku a brzy se vrátí ke sportu,“ uvedla pro web Hodonína k jeho zranění šéfka klubu Jana Gajošová.

Na ztráty tolika hráčů reagoval celek vyznávající oranžovou a modrou posílením o juniory z nedalekého Zlína formou střídavých startů. Kádr doplnili obránci Jáchym Janošek a Jan Jaroněk, útočné řady vyztuží Sebastian Fajkus, Matěj Sebera, Vojtěch Dobiáš, Devid Lekeš, Dominik Luža, David Kozubík a Filip Weintritt.

Opavští minulou sobotu přidali s Novým Jičínem už šestou tříbodovou domácí výhru v řadě, čímž utvořili nový klubový rekord druholigové éry. Podobný kousek se povedl ještě v sezóně 2011/12, ve které mužstvo pod vedením trenéra Michala Piskoře uhrálo také šest výher v řadě, jedna z nich ovšem byla „pouze“ dvoubodová. Tehdejší sérii utnul AZ Havířov, který v Opavě vyhrál 4:3. I díky této sérii už má Slezan náskok 14 bodů na sedmý Nový Jičín.

„Play-off ještě určitě není hotové, ve hře je pořád 42 bodů. Na druhou stranu bych byl úplný alibista, kdybych řekl, že nemáme nic jistého. Věřím, že nás nepotká žádná nepříjemná šňůra, naopak na klucích vidím hlad po tom, abychom měli co nejlepší výchozí pozici,“ svěřil se po utkání s Ďábly trenér Opavy Pavel Zdráhal.

Bude Slezan dostatečně hladový i v utkání s Hodonínem? Uvodní vhazování duelu je naplánováno na 17. hodinu.