• pondělí 13. ledna 2020
  • Tomáš Chalupa

Ženy prohrály v Břeclavi. Body jsme ztratili kvůli křivdě, myslí si trenér Repper

Ve 14. kole 1. ligy žen se ženy Slezanu představily na Jižní Moravě – čekala je cesta do Břeclavi. Zápas bohužel Opavačkám nevyšel a prohrály 4:3.

HC Lvi Břeclav – HK Opava 4:3 (0:0, 2:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 25. Pospíšilová, 36. Buliková, 57. Prokopová, 59. Prokopová - 22. Svobodová, 30. Svobodová (Samohýlová), 40. Horová (Svobodová, Jeřábková).

Vyloučení: 10:8

Opava:: Jeřábková, Mrňková – Gilíková, Šoltysová, Repperová, Pěluchová – Lesníková, Krpcová, Horová, Samohýlová, Kubánková, Svobodová, Sládečková, Vlašánková, Barvínková. Trenér: Martin Repper, asistent Petr Peš.

Martin Repper (trenér Opavy): „Úvodem bych chtěl říct, že naše ztráta bodů je největší křivda na naše ženy. Od první sekundy jsme byli jednoznačně lepším týmem na ledě a pokaždé když jsme se dostávali do trvalého tlaku, tak rozhodčí proti nám odpískal faul. Takto jsme dominovali až do 50. minuty a od této chvíle vzali otěže zápasu do svých rukou rozhodčí. Nikdy si na rozhodčí nestěžuji, ale to, co se dělo na konci utkání, nemá obdoby. Začalo to faulem na naší golmanku bez potrestání, přes neodpískané ofsajdy, a končilo to tím, že si rozhodčí diktoval, který hráč půjde na trestnou lavici. Jediné, co můžeme proti tak jednostrannému vedení utkání dělat, je to, že tuto rozhodčí budeme vetovat. Chtěl bych před holkami smeknout klobouk za výkon, od první sekundy si šly pro body, ale osud utkání měl v rukou úplně někdo jiný.“

Další utkání sehraje ženský výběr Slezanu v sobotu 18. ledna doma proti Walkyries Brno.